Terug naar iTip: Drag & Drop op een iPhone in Foto's
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Drag & Drop op een iPhone in Foto's

Door Koen van Ekeren10 januari 2018 12:282 min. leestijd0

Drag & Drop (ook wel sleur en pleur) is een nieuwe functie in iOS 11 waarmee je eenvoudig bestanden verplaatst. Oorspronkelijk maakte Apple het systeem voor de iPad, maar Foto’s voor de iPhone bevat ook een Drag & Drop-functie. In deze iTip laten we zien hoe Drag & Drop op een iPhone werkt.

Drag and drop

Drag & Drop op een iPhone

Drag & Drop (tikken en slepen) is een handig systeem om bestanden, zoals tekst en foto’s, snel te verplaatsen. De functionaliteit komt maar beperkt voor op een iPhone, maar bevindt zich wel in Foto’s:

  1. Bij albums die je zelf hebt gemaakt in Foto’s is het mogelijk om te ‘sleuren en pleuren’. Open Foto’s, tik op ‘Album’, veeg naar beneden en kies een van de albums onder ‘Mijn albums’.
  2. Leg je rechter wijsvinger op een foto die je wilt verplaatsen en veeg de foto een stukje naar beneden. Terwijl je deze vinger op het scherm laat rusten, tik je met je linker wijsvinger de overige foto’s aan die moeten verhuizen.
  3. Tik met je linker wijsvinger op ‘Albums’ en selecteer een map waar je de foto’s graag wilt hebben. Pas nu laat je je rechter wijsvinger los. Je geselecteerde foto’s zijn nu gekopieerd naar dit album.
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar