Terug naar iPhone batterij besparen? Schakel de donkere modus in
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone batterij besparen? Schakel de donkere modus in

Door Koen van Ekeren22 oktober 2019 09:262 min. leestijd2

Als je lang op pad bent en vreest voor een lege iPhone-batterij, dan kun je verschillende dingen doen. Je activeert bijvoorbeeld de energiebesparingsmodus, zet de helderheid van het scherm lager en schakelt locatievoorzieningen uit. Maar er is ook een nieuwe en bijzonder goede manier om de batterijduur te verlengen: activeer de donkere modus!

iOS 13 donker modus

iPhone batterij besparen

De donkere modus is een nieuwe functie van iOS 13. Deze weergave is vooral ’s avonds fijn, omdat het minder felle licht toch een stuk prettiger is voor de ogen. Bovendien ziet het er een stuk chiquer uit. Maar er blijkt nog een ander groot voordeel te zijn, want je kunt iPhone batterij besparen. Dit geldt voor iPhones met een oled-scherm.

De iPhone X, iPhone XS (Max) en iPhone 11 Pro (Max) zijn de iPhones met een oled-display. Een groot voordeel van zo’n oled-scherm is dat de pixels individueel aan- en uitgezet kunnen worden. Wanneer het scherm zwarte kleuren moet weergeven, hoeven de pixels niets te doen: ze blijven inactief. En dat is gunstig voor de batterij.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Dit zou dus moeten betekenen dat je iPhone met een donkere modus langer mee kan. Maar kun je inderdaad met de donkere modus iPhone batterij besparen? In een experiment dat gedeeld werd op YouTube, nam PhoneBuff de proef op de som. Met behulp van een robotarm die een iPhone XS Max precies dezelfde handelingen laat uitvoeren, testten zij hoe lang de iPhone-batterij het uithoudt in de lichte en donkere weergave. Hierbij werden apps gebruikt (ook apps van derden) die zowel de lichte als donkere modus ondersteunen.

Enorm verschil

Het verschil blijkt enorm te zijn. Op het moment dat de iPhone XS Max met de lichte weergave door de batterij heen was, had hetzelfde toestel in de donkere weergave nog 30 procent accu over. Je kunt dus behoorlijk wat iPhone batterij besparen door de donkere modus te activeren. Dit doe je via ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid>Donker’.

Heb je een iPhone 11, iPhone XR of iPhone 8 of ouder? Dan heeft je iPhone een lcd-scherm en bespaar je met de donkere modus helaas (vrijwel) geen batterij. Lees deze 9 iPhone-batterij tips om te zien wat je wel kunt doen.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

Bron: PhoneBuff

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Steve
Lezer
Steve

Dark mode voor dat niet alles ondersteund? ?? die paar apps maar ?? Facebook zelfs nog niet!! Schande

Etienne De Wulf
Lezer
Etienne De Wulf

Beste Koen, ik heb Catalina geïnstalleerd op mijn Mac, en ik heb nu 2 bibliotheken met foto’s. Systeembibliotheek is leeg, en mijn bestaande foto’s in een oudere bibliotheek. Hoe los ik dit het beste op? Alvast dank voor een reactie.