Terug naar iTip: Voorkom dat iTunes automatisch opstart als je je iPhone aansluit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Voorkom dat iTunes automatisch opstart als je je iPhone aansluit

Door Koen van Ekeren26 november 2018 16:451 min. leestijd0

Als je geen vrij stopcontact in de buurt hebt, kun je je iPhone ook opladen via de usb-poort van je Mac. Heel handig, maar het heeft ook iets hinderlijks: iTunes start dan automatisch op. En Apple geeft je geen optie om dit uit te schakelen. Dus klaart een app van een derde partij het klusje voor je: noTunes.

iTunes

Automatisch openen iTunes uitschakelen

Met noTunes kun je je iPhone eindelijk laden via je Mac, zonder dat iTunes opstart. Het enige wat je hoeft te doen is noTunes downloaden via GitHub. Daar klik je op noTunes-1.2.zip, helemaal onderaan. Het bestand komt nu terecht in de map Downloads. Sleep de app naar ‘Programma’s’ en iTunes zal nooit meer zonder jouw goedkeuring opstarten.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Sterker nog: noTunes steekt een stokje voor elk proces dat iTunes probeert te openen. Oók als je de mediaspeler zelf wilt openen, maakt iTunes geen schijn van kans. In dat geval klik je rechtsboven in het menu op het noTunes-icoon; dan kun je de app weer openen.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar