Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van mei 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van mei 2022

Door Redactie iCreate11 mei 2022 09:004 min. leestijd2

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit zijn onze beste Apple-tips & trucs van mei 2022!

Geef snel weer

tips_138_1

Snelle weergave is een functie waarvan we op de redactie verwachten dat iedereen hem wel kent. Maar na even rond te vragen op kantoor zijn we tot de conclusie gekomen dat dit toch niet helemaal klopt. Met deze functie is het mogelijk om een bestand snel weer te geven, zonder het in een programma te openen. Zo zie je snel of dat ene Word-bestand of die ene foto de juiste is.

Het werkt heel simpel: klik eenmaal op een bestand op je bureaublad, in een Finder-venster of in een mailtje in de Mail-app, en druk vervolgens op de spatiebalk. Dat was het al: je ziet nu een snelle weergave van het bestand! Druk weer op de spatiebalk om de voorvertoning te sluiten.


Bedieningspaneel op z’n Macs

tips_138_1

Het bedieningspaneel op je Mac is natuurlijk hartstikke handig, maar voor veel functies moet je na het openen van het paneel nog een keer extra klikken. Dat kan beter! Open het bedieningspaneel en versleep een onderdeel ervan naar de menubalk. Nu is dat onderdeel voortaan nog maar één klik van je verwijderd!

Dit kan met alle vakjes, waaronder Wi-Fi, AirDrop, helderheid en geluid. Weer weghalen doe je door Cmd ingedrukt te houden, een icoontje uit de menubalk naar beneden te slepen, en los te laten wanneer het kruisje verschijnt.


Trucje om snel te selecteren

tips_138_1

Stel, je zit in de app Mail en wilt een hele reeks mailtjes selecteren. Of in Notities een hoop van je aantekeningen. Hoe doe je dat dan? Waarschijnlijk niet op de snelste manier. Dat is namelijk: met twee vingers naar beneden vegen. Dan begin je meteen met het maken van een selectie, en hoef je dus niet eerst op ‘Wijzig’ of ‘…’ te tikken. Het werkt in diverse Apple-apps, maar niet overal. Wel in Berichten, Mail, Notities, Bestanden (als je documenten in de lijstweergave staan) en Herinneringen.


Mac OS 8 in je browser


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

• En €96 korting op je toestel
• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bianca Walravens- Loonen
Lezer
Bianca Walravens- Loonen

Hoe krijg ik mijn achtergrond zo mooi in het roze net als de tweede foto? Vind dit super mooi, maar het lukt me niet

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Bianca,

Dat is de standaardachtergrond van macOS Monterey! Je vindt hem bij ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging>Bureaublad’. Het is daar de paarse achtergrond bij ‘Dynamisch bureaublad’.