Terug naar Dit zijn de beste Apple tips & trucs van maart 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple tips & trucs van maart 2022

Door Redactie iCreate2 maart 2022 09:005 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit zijn onze beste Apple tips & trucs van maart 2022!

Deel een fragment van een website

tips_136

Als je online op een interessant artikel stuit, dan wil je misschien ook dat vrienden, familie of collega’s het lezen. De link ernaartoe is dan zo gedeeld. Maar soms is niet de hele webpagina relevant, en wil je slechts een kort fragment delen.

Via de app Berichten kun je heel eenvoudig een fragment citeren, zodat de informatie waar het je om gaat direct als voorvertoning zichtbaar is. Selecteer in Safari de tekst die je wilt delen. Tik in de adres- en zoekbalk op de Deel-knop (het vierkantje met het pijltje naar boven). Zie je deze knop niet? Tik dan eerst even op het webadres. Tik op Berichten en kies naar wie je het fragment wilt versturen. Typ er eventueel nog een berichtje bij en tik ten slotte op de verzendknop.


Herstel een AirTag naar fabrieksinstellingen (met je iPhone)

AirTags Apple tips maart 2022


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
De AirTag is een enorm handige gadget. Je hangt ‘m bijvoorbeeld aan je sleutelbos of rugzak, waardoor je deze altijd terug kunt vinden via de Zoek Mijn-app op je iPhone. Zodra je een AirTag koppelt, is deze automatisch verbonden aan jouw Apple ID. Maar wil je hem aan iemand anders geven? Dan moet je hem eerst resetten. Het is hierbij belangrijk dat je met je iPhone binnen bluetooth-bereik van de AirTag bent. Vervolgens open je de app Zoek mijn en ga je naar het tabblad ‘Objecten’. Kies de AirTag die je wilt verwijderen en scrol naar beneden tot je ‘Verwijder item’ ziet. Tik erop en bevestig met ‘Verwijder’.


Herstel een AirTag naar fabrieks­instellingen (zonder je iPhone)

AirTags 2 Apple tips maart 2022

Als je AirTag niet binnen het bereik van een gekoppelde iPhone is, kun je de tracker ook handmatig resetten. Dit is helaas wel een langdurig proces. Het is dan ook veel handiger om binnen bluetooth-bereik van de AirTag te zijn.

Mocht het niet anders kunnen, volg de volgende stappen: druk het metalen gedeelte in en draai de AirTag een kwartslag. Het bovenste gedeelte springt nu los. Haal de batterij er even uit en stop hem er weer in. Duw het metalen gedeelte aan zodat de AirTag een geluid maakt. Nu volgt het vervelende gedeelte. Herhaal voorgaande stappen nog vier keer totdat je in totaal vijf keer een geluid hebt gehoord. Je AirTag is nu gereset.


Is jouw bericht gelezen in een groepsapp?

Je hebt een bericht verstuurd in een groepsapp in WhatsApp. De vraag is nu: wie van de groepsleden heeft jouw bericht nu daadwerkelijke gelezen? De vinkjes kleuren pas blauw als iedereen jouw bericht gelezen heeft. Zijn de vinkjes nog grijs, dan heeft nog niet iedereen jouw bericht gezien. Om te zien wie het bericht al dan niet gelezen heeft, veeg je het naar links. Er komt dan een ander scherm tevoorschijn met berichtinformatie. Dit werkt overigens alleen bij appjes die je zelf verzonden hebt,


Geef weeknummers weer in je Agenda

Als je iets bestelt, is er soms sprake van een geplande leverdatum in een bepaalde week in plaats van een concrete datum. Dan staat er bijvoorbeeld: ‘Bezorging gepland in week 15’. Na 21 januari zijn wij in ieder geval vergeten welke week van het jaar het is, maar de app Agenda op je Mac en iPhone gelukkig niet. Op de Mac activeer je de weergave van weeknummers via ‘Agenda>Voorkeuren>Geavanceerd’. Zet een vinkje bij ‘Toon weeknummers’. Op de iPhone en iPad navigeer je naar ‘Instellingen>Agenda’ en activeer je ‘Weeknummers’.


Verplaats het Dock van je Mac

tips_136

Het Dock van je Mac staat standaard onder in het scherm. Niks mis mee, maar ieder zijn voorkeur. Een andere plek past soms beter: door hem van de onderkant van je scherm naar de zijkant te verplaatsen, komt er meer verticale ruimte vrij voor je vensters.

Wat je reden ook is, je verandert de locatie van het Dock via ‘Systeemvoorkeuren>Dock en menubalk’. In de rechterhelft van het venster staat nu ‘Positie op scherm’, met daarbij drie locaties: ‘links’, ‘onder’ en ‘rechts’. Vink ze een voor een aan om te testen welke plek voor het Dock je voorkeur heeft. Let wel op: bij een verticale weergave heeft je Dock minder ruimte dan voorheen. De icoontjes worden dus wel kleiner.


Zo vergroot je de app-icoontjes op het thuisscherm van je iPhone (of iPad)

tips_136

Als je zicht wel wat hulp kan gebruiken, kun je de app-icoontjes op je iPhone (of iPad) vergroten. Ga naar ‘Instellingen>Scherm en helderheid>Weergavezoom’. Je kiest nu tussen twee weergaves: ‘Standaard’ (links) en ‘Ingezoomd’ (rechts). Voor de grotere icoontjes kies je voor ingezoomd, maar let wel op: hiermee vergroot je alle elementen op je scherm, niet alleen de icoontjes. Ga je er toch voor, dan bevestig je je keuze door op ‘Stel in>Ingezoomd’ te tikken. Je toestel start eerst opnieuw op, daarna zijn alle icoontjes iets groter.

Wil je toch terug naar het standaardformaat, herhaal dan alle stappen, maar kies na ‘Weergavezoom’ voor de standaardweergave.


Nog meer Apple tips & trucs voor 2022

Wil je nog meer tips? Dan ben je bij het juiste adres. Ontdek bijvoorbeeld deel 2 van onze beste Apple-tips & trucs van februari 2022.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar