Terug naar Apple Music-songtekst delen in iOS 14.5: zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Apple Music-songtekst delen in iOS 14.5: zo werkt het

Door Koen van Ekeren28 april 2021 11:512 min. leestijd0

Met iOS 14.5 is het voor het eerst mogelijk om vanuit Apple Music een selectie van een songtekst te delen. Heeft een liedje zinnen die je raken, dan deel je ze op een fraaie manier in bijvoorbeeld Berichten, Facebook of op Instagram. Lees snel verder om te zien hoe het delen van een songtekst in Apple Music werkt.

songteksten Apple Music

Apple Music songtekst delen

De songteksten in Apple Music krijgen er steeds meer opties bij. Met iOS 13 rolde Apple realtime-songteksten uit. Hierbij zie je precies welk gedeelte op dat moment wordt gezongen – en kun je op een zin tikken om naar dat deel van het nummer te springen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu is er dus een optie bij. Door langer op zo’n zin te tikken, krijg je de mogelijkheid om een gedeelte van de songtekst te delen. Zo doe je dat:

  1. Speel een nummer af in Apple Music en tik onderin op de balk om het liedje schermvullend te maken.
  2. Tik linksonder op de songtekst-kop.
  3. Bij liedjes die dit ondersteunen, verschijnen nu de realtime songteksten op het scherm. Houd een van de zinnen langer ingedrukt.
  4. Tik op de regels songteksten die je wilt delen. Let op: er is een limiet van 150 tekens. Dit betekent vaak dat Je maximaal twee of drie zinnen kunt delen.
  5. Tik op een app waarin je de Apple Music songtekst wilt delen. Dit kan bijvoorbeeld in Berichten, Instagram en Facebook.

Wat ziet de ontvanger?

Deel je een selectie van een songtekst, dan ziet de ontvanger meer dan de gekozen zinnen. Apple Music genereert een fraaie illustratie met daarin zowel de zinnen, als de titelsong en artiest. Deel je het in Berichten, dan kan de ontvanger er ook op tikken en het nummer rechtstreeks vanuit Berichten afspelen.

Het delen van songteksten in Apple Music is nog maar één van de vele vernieuwingen in iOS 14.5. Wat er nog meer nieuw is, lees je in een artikel over iOS 14.5.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar