Terug naar Verken de wereld met gidsen in Apple Kaarten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Verken de wereld met gidsen in Apple Kaarten

Door Laura Grootaarts2 juni 2022 09:003 min. leestijd2

Kaarten is een app die je zonder al te veel gedoe van A naar B loodst, maar het is meer dan dat. Tegenwoordig doe je er ook de nodige reisinspiratie in op. Sinds kort bevat de app namelijk ­magazine-achtige reisgidsen met de mooiste plekken op deze aardbol. Niet per se voor praktisch gebruik, maar wel heel fijn om eens bij weg te dromen. Apple werkt voor deze gidsen samen met experts in de reisbranche en er komen ook steeds meer plaatsen bij. Hier lees je hoe je de gidsen in Apple Kaarten gebruikt.

Apple Kaarten gidsen


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Keuze van de redactie

Apple Kaarten gidsen

Open de app Kaarten op je iPhone, en veeg het onderste deel van het scherm naar boven voor de ‘Keuze van de redactie’. Dit is een goede kennismaking met de gidsen en ze zijn volgens de redactie van Apple Kaarten absoluut de moeite waard. De artikelen zijn vooralsnog Engelstalig – en voorzien van heel mooie plaatjes. Veeg horizontaal over het scherm voor meer artikelen.

2 Roep de gids op

ws_kaarten_138

Tik op een van de artikelen en het scherm wordt gesplitst. De besproken locaties zie je op de kaart in de bovenste helft. Op de onderste helft van het scherm zie je het uitgelichte artikel.

3 Grasduinen

ws_kaarten_138

Veeg de onderste helft van het scherm naar boven. Je ziet dan een titel en een mooie grote afbeelding. Tik op de ‘Bewaar’-knop om het artikel later te lezen, of veeg verder om het direct te lezen.

Heb je een interessante gids bewaard om op een later moment terug te lezen? Je vindt hem dan terug door rechtsboven op je profiel te tikken

4 Lees de gids

ws_kaarten_138

Veeg verder om over ieder onderdeel in de gids iets te weten te komen. In dit artikel zie je bijvoorbeeld de kleurrijkste stranden ter wereld. Lees meer details via ‘Meer informatie’, of sla een locatie op via de plus.

5 Verken gidsen

ws_kaarten_138

Sluit de gids en keer terug naar de ‘Keuze van de redactie’. Daaronder zie je ‘Verken gidsen’. Tik erop om alle gidsen te zien. Had je nog geen reisinspiratie? Dan heb je die nu wel!

6 Wereldwijd

ws_kaarten_138

Bovenin zie je dat je nu gidsen van ‘Wereldwijd’ bekijkt. Tik hierop en je krijgt de optie om te filteren op specifieke plaatsen wereldwijd. Europa is op dit moment nog niet bijzonder goed vertegenwoordigd.

7 San Francisco

ws_kaarten_138

We tikken op San Francisco voor een reeks artikelen over deze stad. Veeg iets naar beneden om de diverse artikelen over deze plaats te lezen. Misschien wordt het tijd om op vakantie te gaan!

8 Blader op uitgever

ws_kaarten_138

We gaan weer even terug naar stap 5, ‘Verken gidsen’. Als je naar beneden veegt, zie je dat je niet alleen op plaats kunt filteren, maar ook op schrijver (of eigenlijk: uitgever). Lonely Planet heeft bijvoorbeeld uitstekende gidsen.

Eigen gidsen met Apple Kaarten

Je kunt ook zelf gidsen maken voor eigen gebruik. Open Kaarten en veeg de onderste helft van het scherm omhoog. Veeg verder, en tik ten slotte op ‘Nieuwe gids’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mariette
Lezer
Mariette

Mijn scherm van deze app ziet er echt heeeel anders uit. Als ik de onderste helft van het scherm omhoog veeg, krijg ik “favorieten” , “recent” en “mijn gidsen” (die is leeg).
“Keuze van de redactie” is bij mij niet zichtbaar. Welke instellingen moet ik veranderen om dat wél te zien?

Nicolette
Lezer
Nicolette

Ik wilde precies dezelfde opmerking maken. Kennelijk had ik zelf wel ooit een gids in Mijn gidsen ingevuld. Weet niet meer wanneer.