Terug naar Zo bescherm je je fiets tegen diefstal met een AirTag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo bescherm je je fiets tegen diefstal met een AirTag

Door Ward Edema5 mei 2023 11:463 min. leestijd0

Een AirTag is handig voor je sleutelbos of tas, maar je kunt er ook je fiets mee beschermen tegen diefstal. Zo doe je dat.

AirTag fiets

AirTag fiets

Woon je in een grote stad zoals Amsterdam, Utrecht of Groningen, dan weet je dat je fiets daar verre van veilig is. Zet je hem één keer niet helemaal goed vast, dan doet je fiets binnen de kortste keren een Houdini-act en wordt hij daarna door het lokale fietsenmannetje voor een paar tientjes doorverkocht.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Je kunt je fiets daartegen beschermen met behulp van een AirTag. Deze kleine tracker van Apple verklikt zijn locatie via alle iPhones die hem passeren, waardoor je hem altijd op de kaart kunt zien via de Zoek mijn-app. Verberg je er een in je fiets, dan kan dit dus de sleutel zijn om een gestolen fiets weer terug te vinden. Maar daar blijft het niet bij …

Meld indien achtergelaten

Een AirTag kan veel meer dan alleen z’n locatie doorgeven. Met de functie ‘Meld indien achtergelaten’ stel je namelijk in dat je op je iPhone een melding geeft als een AirTag – in dit geval die in je fiets – een vertrouwde locatie verlaat. Dit stel je zo in:

  1. Open de Zoek mijn-app, en tik op het tabblad ‘Objecten’.
  2. Tik op de betreffende AirTag, en veeg van onder naar boven.
  3. Tik nu op ‘Meld indien achtergelaten’ en zet de functie aan.
  4. Tik op ‘Nieuwe locatie’ om een locatie te kiezen waar je fiets veilig is, bijvoorbeeld je woning of lokale fietsenstalling.

Verloren-modus

Is je fiets verdwenen? Dan kun je ook direct de Verloren-modus inschakelen. Zo kun je meldingen krijgen als de AirTag in je fiets recentelijk z’n locatie heeft doorgegeven. Bovendien voeg je hiermee een bericht toe aan de AirTag, bijvoorbeeld om de dief af te schrikken of een koper in te lichten dat het om een gestolen fiets gaat.

AirTags verloren mail

Je activeert de Verloren-modus via de Zoek mijn-app. Ga naar de bewuste AirTag in het tabblad ‘Objecten’, en kies ‘Schakel in’ onder ‘Verloren-modus’.

Verberg je AirTag in je fietsbel of zadel

Hoe effectief je een AirTag is, is afhankelijk van waar je hem verbergt. Want als je er eentje vastplakt op je frame met wat tape, dan ziet de dief dat natuurlijk direct. Eigenlijk zijn er voor ieder scenario geschikte AirTag houders en dus zijn er ook handige accessoires om je AirTag goed verborgen op je fiets te bevestigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de AirBell, een fietsbel met een verborgen AirTag-compartiment? Of de Laut Bike Tag, waarmee je je AirTag onder je zadel verstopt?

AirBell

Bekijk de AirBell (€ 22,99) bij Amazon.nl

Bekijk de Laut Bike Tag (€ 18,95) bij Bol.com

Geen AirTag? Hier koop je er een!

Heb je nog geen AirTag? Je hebt ze al vanaf € 35. Of ga direct voor een pakket met vier stuks: dan betaal je per stuk slechts € 28,49. Dit zijn de beste AirTag deals op dit moment:


Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar