Terug naar Aan de slag met iOS 15.1: ontdek de nieuwe functies
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Aan de slag met iOS 15.1: ontdek de nieuwe functies

Door Laura Grootaarts25 oktober 2021 19:152 min. leestijd0

Apple heeft vanavond iOS 15.1 en iPadOS 15.1 uitgebracht. De belangrijkste nieuwe functie is SharePlay en verder zijn er nieuwe camera-functies speciaal voor de iPhone 13 Pro (Max). In dit artikel bespreken we de opvallendste nieuwe functies, zodat je er direct mee aan de slag kunt. En daarna kun je verder met macOS Monterey, want ook die update is vanavond verschenen.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

SharePlay

SharePlay

SharePlay is een groot nieuw onderdeel van de videobel-app FaceTime. Het komt erop neer dat je samen met je gesprekspartner(s) op hetzelfde moment naar dezelfde content kijkt of luistert. Je gesprekspartner dient wel op dezelfde diensten geabonneerd te zien en moet ook iOS 15.1 of macOS Monterey hebben. Wat kun je zoal delen?

  • Films en series van Apple TV+ en muziek uit Apple MusicVoer je een FaceTime-gesprek en start je een film of serie van Apple TV+, of muziek uit Apple Music, dan krijg je automatisch de vraag of je deze wilt delen in het actieve FaceTime-gesprek. Iedereen hoort of ziet hetzelfde, ook als er bijvoorbeeld op pauze wordt gedrukt. Alles blijft steeds netjes in sync bij iedere gebruiker.
  • Je kunt ook je scherm delen. Via de knop rechts in FaceTime (met het persoontje) deel je je scherm. Jouw scherm verschijnt dan op het scherm van je gesprekspartner(s). Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe app of nieuwe pagina wilt laten zien. Of als je mee wilt kijken bij het oplossen van een probleem.

Camera-functies iPhone 13 Pro (Max)

Heb je een nieuwe iPhone 13 Pro (Max)? Dan heb je er wat functies bij voor je camera.

  • De nieuwe iPhone 13 Pro (Max) heeft een macrostand die automatisch geactiveerd wordt als je je lens vlak bij een onderwerp houdt. Als je dat irritant vindt, kun je dat nu voorkomen. Je schakelt de auto-macro uit via ‘Instellingen>Camera’.
  • Wil je video’s schieten in hogere kwaliteit? Dat kan dankzij het nieuwe videoformaat Apple ProRes. De video’s ondergaan minder compressie en zodoende kun je er meer mee in de nabewerking. Het is te vergeljken met ProRaw-foto’s. Je activeert het via ‘Instellingen>Camera>Formaten’.

Woning

Heb je HomeKit-accessoires in huis?Je kunt er vanaf nu nog meer mee! Bij het onderdeel Automatiseringen in Woning vind je nieuwe triggers waarmee je acties automatisch in gang kunt zetten. De accessoires reageren dan bijvoorbeeld op wijzigingen in je woning. Het gaat dan bijvoorbeeld om luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en de hoeveelheid licht.

 

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar