Terug naar 8 trucjes om sneller op je iPhone te surfen in Safari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

8 trucjes om sneller op je iPhone te surfen in Safari

Door Koen van Ekeren11 april 2018 11:382 min. leestijd0

Safari in iOS heeft een verrassend groot aantal verborgen functies die het navigeren een stuk sneller en eenvoudiger maken. De functies zijn echter goed verstopt, waardoor veel iPhone en iPad-gebruikers hier niet bekend mee zijn. Daarom zetten we de handigste trucjes op een rij, zodat je voortaan vingervlug in Safari surft.

Sneller surfen in Safari

In de onderstaande tips ontdek je bijvoorbeeld hoe je eenvoudig iets terugvindt in je honderdvierentachtig geopende tabbladen, of wat de snelste manier is om een website toe te voegen aan je bladwijzers. Ook leer je hoe je beter omspringt met linkjes en hoe eenvoudig het is om een snelkoppeling te maken van je favoriete website.

1. Snel terugsneller surfen in Safari

Wil je graag terug naar een eerder bezochte pagina? Het kan razendsnel. Houd linksonder de terugknop (<) ingedrukt. Je ziet nu via welke websites je op het huidige tabblad terechtkwam.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Bladwijzer toevoegen

sneller surfen in Safari

De tijd dat het (wat omslachtig) moest via de Deel-knop is voorbij; het toevoegen van een bladwijzer kan nu veel sneller. Leg je vinger even op het boek-icoon en kies ‘Bladwijzer’.

3. Rangschikken

sneller surfen in Safari

Een tik op de adresbalk geeft je direct toegang tot je bladwijzers. Door een bladwijzer langer in te drukken, kun je hem slepen naar een andere plek in je bladwijzerlijst.

4. Tabbladen sluiten

sneller surfen in Safari

Wil je af van een grote hoeveelheid tabbladen? Dan is het niet nodig om bij elk tabblad afzonderlijk op de X te tikken. Houd het tabblad-icoon rechtsonder ingedrukt en sluit alle tabbladen.

5. Link-opties

sneller surfen in Safari

Bij het tikken op een link wordt de webpagina direct geopend. Maar druk je er wat langer op, dan ontvouwt zich een menu met allerlei opties. Bijvoorbeeld ‘Zet in leeslijst’ of ‘Kopieer’.

6. Reader-weergave

sneller surfen in Safari

Ben je fan van de Reader-weergave? Houd dan het icoon links van de adresbalk ingedrukt. Je kunt er nu voor kiezen om de weergave automatisch op deze of alle websites in te schakelen.

7. Pictogram

sneller surfen in Safari

3D Touch in het beginscherm (dit kan bij een iPhone 6s of hoger) op het Safari-icoon. Je kunt nu allerlei snelle acties uitvoeren, zoals het direct weergeven van de leeslijst.

8. Maak een app

sneller surfen in Safari

Navigeer je vaak naar een website die geen eigen app heeft? Maak er dan zelf een app van! Tik op het Deel-icoon, veegde onderste rij opties naar links en kies ‘Zet op beginscherm>Voeg toe’.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar