Terug naar 6 dingen die iedereen zou moeten weten over de Klok-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

6 dingen die iedereen zou moeten weten over de Klok-app

Door Laura Grootaarts18 februari 2016 14:372 min. leestijd1

De Klok-app valt niet weg te denken van je iPhone. Deze app houdt je niet alleen helemaal bij de tijd, hij biedt je ook een wereldklok, een wekker een stopwatch en een timer. Dit zijn 6 handigheidjes voor de Klok-app.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

1. Klok-icoon geeft de tijd weer

Klok icoon

Het klok-icoon is het enige bewegende icoon op je thuisscherm van je iPhone. Het klokje geeft precies aan hoe laat het is, zelfs de secondewijzer loopt keurig op tijd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Hé Siri! Zet mijn wekker!

Siri zet de wekker

Je wekker zetten, dat hoef je niet zelf te doen. Vraag het gewoon aan Siri. ‘Zet de wekker morgenvroeg om zeven uur.’ Geen zin om je bed uit te komen? Siri snapt ook heel goed wat het commando ‘Verwijder alle wekkers’ betekent.

3. Digitaal of analoog

In de klok-app zit een wereldklok verstopt – handig als je wilt FaceTimen met iemand aan de andere kant van de wereld, even kijken of het wel gelegen komt. Je kunt ervoor kiezen om de tijd digitaal te laten weergeven. Maar tik eens op de tijd, en je klokje verandert in een old-skool analoge wijzerplaat. Is een wijzerplaat zwart? Dan is het nacht op de betreffende locatie. Een witte wijzerplaat geeft aan dat het al licht is. Toch liever de digitale tijdsweergave? Een tik op de wijzerplaat volstaat.

4. Wereldklok op de kaart

Wereldklok: kaart met tijdzones

Op de iPhone 6(s) Plus kun je de wereldklok ook zien als een wereldkaart met daarop de tijdzones. Hiervoor open je de wereldklok-tab en draai je het toestel in landschapsmodus. Bonus: je krijgt meteen een mini-weerbericht van de verschillende locaties.

5. In slaap vallen met muziek

Sleeptimer

In slaap vallen met je favoriete liedjes, maar er wel voor zorgen dat de muziek op een gegeven moment stopt? Daarvoor gebruik je de timer! Tik rechtsonder op ‘Timer’ en tik daarna op ‘Als timer eindigt’. Scrol naar beneden en kies voor ‘Stop afspelen’. Stel in hoe lang de muziek moeten blijven spelen en tik op de groene Startknop. Zet daarna een muziekje op!

6. Wekker voor meerdere dagen instellen

Wekker herhalen

Moet je de wekker zetten voor bijvoorbeeld al je werkdagen? Ga naar het scherm met daarin je wekkers, en tik linksboven op ‘Wijzig’. Tik dan op de wekker die je voor meerdere dagen wilt instellen en tik dan op ‘Herhaal’. Je kunt dan aangeven op welke dagen van de week deze wekker af moet gaan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rob Nobel
Lezer
Rob Nobel

wereldklok niet te zien bij draaien iPhone6. In andere apps bv agenda werkt draaien wel