Terug naar 5x de beste Apple-tips van januari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

5x de beste Apple-tips van januari

Door Redactie iCreate11 januari 2021 13:533 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple- apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is een selectie van de leukste tips van deze maand!

HomePod, iPhone en Mac


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Blokkeer in-app aankopen op je iPhone

De zesjarige Amerikaan George gaf in december met de iPad van zijn ouders meer dan 16.000 dollar uit in de App Store. Dat gebeurde in het spel Sonic Forces, waar hij in-app aankopen deed voor in-game valuta. Als je dit leest en jonge kinderen hebt, weten we dat je in-app aankopen direct wilt blokkeren. Open daarvoor de Instellingen-app en kies ‘Schermtijd’. Zorg dat Schermtijd geactiveerd is en tik op ‘Beperkinen>iTunes Store en App Store>In-app aankopen’. Met een tik op ‘Sta niet toe’ durf je je iPhone of iPad weer uit te lenen aan je kinderen.

Laat Siri dierengeluiden afspelen

Dieren Siri

Siri kan nu klinken als een piepend kuiken of brullende leeuw. Helaas werkt de nieuwe functie op het moment van schrijven nog alleen bij de Engelstalige Siri, al kun je proberen of de Nederlandse versie er inmiddels ook mee uit de voeten kan. En anders verander je de taal eenvoudig via ‘Instellingen>Siri en zoeken>Taal>Engels (Verenigde Staten)’. Vraag nu ‘Hey Siri, what does a [dier]’ sound like’ en je vermaakt je het komende uur wel.

Deel in-app aankopen en abonnementen met je gezin

in-app aankopen

Apple kondigde de optie voor het delen van in-app aankopen en abonnementen al aan tijdens de WWDC in juni vorig jaar. Maar nu is de functie er toch echt. Om deze te gebruiken, moet je Delen met gezin hebben ingesteld.

In de Instellingen-app verschijnt er dan een nieuwe schakelaar voor het delen van abonnementen. Je vindt die bij ‘Instellingen>[Je naam]>Abonnementen’. Standaard is de optie ingeschakeld. Verder is er ook een mogelijkheid om het delen van abonnementen voor een specifieke app uit te schakelen. Het is wel aan ontwikkelaars om te of ze de mogelijkheid willen bieden. Niet elke in-app aankoop of ieder app-abonnement is dus direct te delen.

Snel wisselen van gebruikersaccount

Gebruikersaccount

Deel je je Mac met meerdere gezinsleden of collega’s? Dan is het handig om te weten dat er een manier is om snel tussen gebruikersaccounts te switchen. Dat doe je door de functie ‘Snelle gebruikersoverschakeling’ toe te voegen aan het Bedieningspaneel.

Open hiervoor Systeemvoorkeuren en klik op ‘Dock en menubalk>Snelle gebruikersoverschakeling’. Hier activeer je de optie ‘Toon in bedieningspaneel’. Om snel te wisselen van account op de Mac, klik je voortaan rechtsboven in het menu op de twee schuifjes om het Bedieningspaneel te openen. Vervolgens klik je op de onderste knop met het accounts-icoontje en selecteer je het account dat je wilt gebruiken.

Tijd en datum in de menubalk goed instellen

Tijd en datum Mac

In macOS Big Sur heeft de tijd in de menubalk een flinke update gekregen. Je opent hiermee nu het Berichtencentrum en standaard staat er de dag van week en de datum bij. Wil je weer terug naar de oude situatie met alleen de tijd van de dag? De plek waar je dit wijzigt is veranderd ten opzichte van eerdere versies van macOS. Je gaat nu naar ‘Systeemvoorkeuren>Dock en menubalk’. Kies hier in de lijst links voor ‘Klok’ (bijna helemaal onderin), en pas aan wat je wilt aanpassen. Een verademing is ook dat je hier nu de 24-uurs notatie activeert. Dat zat vroeger in het onderdeel ‘Taal en regio’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar