Terug naar 5x de beste Apple-tips van juli
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

5x de beste Apple-tips van juli

Door Redactie iCreate6 juli 2021 10:343 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple- apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is een selectie van de leukste tips van deze maand!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1. Gebruik de app­kiezer op de Apple TV

Appkiezer apple TV

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Je moet maar net weten dat de Apple TV net als de iPhone en iPad een appkiezer heeft. Druk snel tweemaal op de tv-knop en alle (op de achtergrond) geopende apps worden in een handig overzicht weergegeven. Je veegt zo snel naar de app die je zoekt. Door omhoog te vegen sluit je overigens de geselecteerde app. Net als bij de iPhone en iPad is dit echter niet noodzakelijk om tvOS soepel te laten draaien.

2. Sneller een timer instellen

Timer

Als je een timer instelt, is daarbij doorgaans wat haast geboden. Als je eerst nog naar de timer-functie moet gaan zoeken, is je eitje al gaar voordat de seconden en minuten beginnen te lopen. Zorg er daarom voor dat de timer in het Bedieningspaneel staat (via ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Regelaars’).

Maar dan nu de echte truc: tik vervolgens niet op de timer-knop, maar houd hem even vast. In plaats van een ingewikkeld systeem met raderen krijg je dan een schuifbalk waarmee je supersnel de tijd instelt.

3. Sneller met Systeemvoorkeuren

Systeemvoorkeuren

In Systeemvoorkeuren is het vaak even zoeken naar de optie die je nodig hebt. Maar er is een manier om er sneller te komen. Ctrl-klik maar eens in het Dock op het Systeemvoorkeuren-icoon en er verschijnt een menu met alle opties. Ze zijn gesorteerd op alfabet, waardoor je de optie vaak een stuk sneller vindt.

4. Pas de klok in de menubalk van macOS aan

In eerdere versies van macOS kon je gemakkelijk het uiterlijk van de klok in de menubalk van macOS aanpassen. Zo kon je ook seconden weergeven of de datum, de dubbele punt laten knipperen of zelfs voor een analoge klok kiezen. In macOS Big Sur lijkt Apple deze functies verwijderd te hebben – ze staan in ieder geval niet op de bekende plek in ‘Systeemvoorkeuren>Datum en tijd’. Maar waar ze nu wel staan, is in ‘Systeemvoorkeuren>Dock en menubalk>Klok’. Dat moet je ook maar net weten.

5. Verstuur een BCC in Mail

BCC in mail

Wil je een mail sturen naar meerdere personen, waarbij de ontvangers elkaars e-mailadres niet kunnen zien? Dan zet je ze in de blinde kopie, ook wel bekend als de BCC. In de Mail-app van Apple doet de functie zijn naam eer aan, want de blinde kopie is niet te zien. Tenzij je ­Cmd+Option+B tegelijk indrukt, want daarmee tover je het verborgen invoerveld voor de BCC tevoorschijn. In de menubalk klikken op ‘­Weergave>Blinde kopie-adresveld’ werkt ook.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar