Terug naar 4x de beste Apple-tips van augustus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

4x de beste Apple-tips van augustus

Door Redactie iCreate13 augustus 2021 10:493 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple- apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is een selectie van de leukste tips van deze maand!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1. Deel je live locatie in Google Maps

Zit je achter het stuur, dan kan het handig (en veilig) zijn om je realtime locatie te delen. Zo kun jij je concentreren op het verkeer, en weet je partner precies hoe laat het eten op tafel moet staan. In Apple Kaarten kon dat al; nu is dat ook in Google Maps mogelijk. Navigeer daarvoor naar je bestemming en veeg het onderste scherm naar boven. Kies ‘Voortgang van reis delen’ en selecteer een contactpersoon. Via een link in de Berichten-app ziet de ontvanger waar je bent en wat je verwachte aankomsttijd is.

2. Pas de breedte en hoogte van vensters op de Mac aan het scherm aan

Je hoort weleens van Mac-gebruikers dat ze tegenwoordig stiekem jaloers zijn op de geavanceerdere mogelijkheden van Windows als het gaat om vensters te beheren. MacOS Monterey brengt daar binnenkort veel verandering in, maar wij hebben nu al een goede tip. Als de randen van een venster met de muiscursor bereikt, verandert die in een pijltje. Klik je nu dubbel, dan wordt het venster vergroot tot de bijbehorende schermrand. Dus aan de rechterkant van het venster de rechter schermrand, enzovoort.

3. Zet het ‘kruimelpad’ in Finder aan

Heb jij op je Mac een nogal ingewikkelde mappenstructuur? Met mappen in mappen in mappen? Dan raak je misschien af en toe de weg kwijt. Zet in zo’n geval de padbalk aan in Finder: onder in de Finder-vensters zie je dan het pad dat je hebt afgelegd om op de huidige plek te komen, met alle bovenliggende mappen. Om het te activeren open je Finder en klik je in de menubalk op ‘Weergave>Toon padbalk’. Met de padbalk kun je ook nog eens snel navigeren: dubbelklik op een onderdeel om ernaartoe te gaan.

4. Verstuur een handgeschreven berichtje in Berichten

Wist je dat je in de app Berichten een handgeschreven tekstje kunt versturen? Open een chat in Berichten en draai je iPhone een kwartslag. Op het toetsenbord rechtsonder verschijnt dan een knop met een krul: tik hierop. Je kunt nu zelf een berichtje schrijven of tekenen. Of kies voor een van de vooraf ingestelde boodschappen via de blokjes onderaan in het scherm. Als je klaar bent, tik je op ‘Gereed’. Daarna kun je het bericht eventueel nog aanvullen met getypte tekst. Tik ten slotte op de verzendknop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar