Terug naar Óók 11-inch iPad Pro krijgt een mini-led-scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Óók 11-inch iPad Pro krijgt een mini-led-scherm

Door Koen van Ekeren9 juli 2021 10:472 min. leestijd0

In het voorjaar gaf Apple de iPad Pro een nieuw scherm van mini-led. Althans: het grootste 12,9-inch model heeft deze schermtechniek. De kleinere iPad Pro moet het nog doen met het traditionele lcd-scherm. Vanaf volgend jaar is mini-led ook beschikbaar op de 11-inch iPad Pro, meldt een gerenommeerde Apple-analist.

11-inch iPad Pro met mini-led-scherm

11-inch iPad Pro met mini-led

Het nieuws komt van Ming-Chi Kuo, die zeer goed geïnformeerd is als het om de plannen van Apple gaat. Hij zegt dat Apple zowel de 12,9-inch als 11-inch iPad Pro 2022 wil uitrusten met een mini-led-scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Mini-led is ontworpen om het lcd-scherm dichter bij oled te brengen. De contrasten zijn groter en de zwarttinten dieper: zwart is daar écht zwart. Anders dan bij oled gebruikt mini-led geen zelfverlichte pixels. Ze worden van achteren verlicht (net als bij het gewone lcd-scherm), maar dan via 2500 lokale dimzones. Vooral bij HDR-video’s en foto’s levert dit een schitterende weergave op.

Apple wil mini-led naar meerdere apparaten brengen. Kuo meldde eerder dat de MacBook Pro 2021-modellen ook zijn uitgerust met een Retina XDR-display, zoals Apple het mini-led-scherm noemt. De verwachting is dat de tech-gigant uit Cupertino ze in het derde kwartaal van dit jaar lanceert. Verder staat ook de volgende generatie MacBook Air een mini-led-display te wachten. Deze wordt verwacht in 2022.

iPad Pro 2022

Er zijn al meerdere geruchten geweest over de iPad Pro die Apple volgend jaar presenteert. Apple zou testen met een glazen achterkant, die draadloos opladen mogelijk moet maken. Interessant is dat de iPad Pro dan mogelijk ook tweezijdig opladen ondersteunt. Dit betekent dat je apparaten – zoals je iPhone of AirPods – kunt opladen door ze op de achterkant van de iPad te leggen.

Verder heeft Apple plannen voor de grootste iPad ooit. Hierbij moet het scherm de grootte aannemen van de MacBook (14 inch of meer), waardoor hij nog geschikter wordt om als laptop te gebruiken. Het kan echter nog jaren duren voordat deze iPad verschijnt.

Wil je op de hoogte blijven van de geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar