Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp Kanalen: zo volg je je favoriete sportclubs en artiesten

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
WhatsApp kanalen

WhatsApp heeft iets nieuws: WhatsApp kanalen. Celebrity’s, influencers, sportclubs en merken kunnen hiermee berichtjes sturen naar hun fans en volgers. Hoe kun je leuke WhatsApp kanalen volgen? En kun je zelf een WhatsApp kanaal maken? We praten je even bij.

Lees verder na de advertentie

WhatsApp Kanalen Nederland

WhatsApp is al een tijdje aan het experimenteren met de nieuwe functie, en het lijkt een succes te worden. Inmiddels zijn de WhatsApp Kanalen in 150 landen beschikbaar en daar hoort Nederland ook bij. Misschien heb je de Kanalen al voorbij zien komen in de app.

Anders dan chats zijn de Kanalen grotendeels eenrichtingsverkeer – WhatsApp zelf noemt een kanaal een ‘één-op-veel uitzenddienst’. Het kanaal kan een bericht plaatsen, als volger kun je dat lezen. Je kunt eigenlijk alleen maar reageren met een emoji. Of je mening delen in een poll. Een gesprek aangaan is dus geen optie. Wie de andere volgers zijn, kun je niet zien. Je ziet alleen de hoeveelheid reacties.

WhatsApp kanalen volgen

kooptip

WhatsApp kanalen volgen

Van Netflix tot Real Madrid tot Mark Zuckerberg: zo’n beetje alle grote namen hebben inmiddels een kanaal. Maar hoe kun je WhatsApp Kanalen volgen?

  • Ga naar het tabblad updates.
  • Scrol horizontaal door de lijst met kanalen óf tik op ‘Verken meer’. Gebruik in dat laatste geval vooral de zoekfunctie of de filters bovenin.
  • Meteen WhatsApp kanalen volgen? Tik op ‘Volg’ of het plusje achter een kanaal.
  • Liever eerst een voorvertoning? Tik op de naam van een kanaal. Daarna kun je alsnog op ‘Volg’ rechtsboven tikken.

De updates van de kanalen die je volgt, verschijnen voortaan op het tabblad met Updates. Met het belletje bovenaan geef je aan of je al dan niet meldingen wilt ontvangen.

WhatsApp kanaal maken

Zelf een WhatsApp kanaal aanmaken kan ook. Denk er wel goed over na wat je ermee wilt. Een Kanaal voor bijvoorbeeld je sportclub of je bedrijf kan best een goed idee zijn. Maar een kanaal over een strikt persoonlijk onderwerp, is waarschijnlijk minder succesvol.

WhatsApp Kanaal maken

De optie om zelf een kanaal aan te maken vind je ook op het tabblad updates. Zo werkt het:

  • Tik op het plusje achter het kopje ‘Kanalen’ en dan op ‘Maak kanaal’.
  • Lees de instructies.
  • Bedenk een naam en een omschrijving voor je kanaal.
  • Tik op ‘Maak kanaal’ en start met het delen van updates! Vergeet niet om de link van je kanaal te delen op andere sociale media.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp kanalen verbergen

Misschien zit je helemaal niet op de WhatsApp Kanalen te wachten en vraag je je af of je ze ook uit kunt zetten, zodat ze niet meer op de tab ‘Updates’ verschijnen. Maar helaas: op dit moment is het nog niet mogelijk om dit onderdeel uit te zetten.