Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Visitekaartjes ontwerpen met Pages

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Waarom zou je een ontwerpbedrijf inhuren als je binnen een half uur zelf visitekaartjes kunt maken?

Pages is naast een uitstekende tekstverwerker ook een programma waarmee je in een handomdraai leuke ontwerpen maakt. In Microsoft Word is dat meestal een ramp: de afbeeldingen verspringen om de haverklap, de mogelijkheden zijn meestal erg beperkt en het is al een hele klus om één kaartje te ontwerpen, laat staan een hele stapel. Daarom hebben veel mensen koudwatervrees om – na de overstap naar de Mac – te experimenteren met Pages.

Dat is geheel onterecht, want Pages is heel handig in het opmaken van bestanden. Op deze pagina’s laten we je zien hoe je een simpel visitekaartje in elkaar zet, maar met een beetje creativiteit maak je al gauw posters, folders en ander drukmateriaal. Volg dus gerust de volgende negen stappen om de opmaakmogelijkheden van Pages te ontdekken.

1 De Sjabloonkiezer

Start Pages op en open een leeg Pagina-layout-sjabloon, zoals in het voorbeeld hierboven. Als je het lege tekstverwerkingsjabloon kiest, krijg je minder opties voor de lay-out.


2 Aangepast formaat


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nu gaan we de grootte van de naamkaartjes instellen. Ga naar ‘Archief>Pagina-instelling’ en selecteer bij ‘Papierformaat’ de optie ‘Aangepaste formaten’.


3 Nieuwe dimensies

Klik op het ‘+’-knopje en geef het nieuwe papierformaat de naam ‘Visitekaartjes’. Vul bij ‘Breedte’ en ‘Hoogte’ de waarden in die in het screenshot hierboven staan en klik daarna op ‘OK’.


4 Letters en kleuren

Ontwerp nu een visitekaartje door tekstvakken toe te voegen. Zoek een leuk lettertype en een mooie kleur uit via ‘Opmaak>Lettertype>Toon lettertype’ en ‘Weergave>Toon kleuren’.


5 De Mediakiezer

Voeg vervolgens een of meerdere foto’s toe via de Mediakiezer (die open je via de knop ‘Media’ in de optiebalk) door hem naar het document te slepen.


6 Effecten

Maak nu het ontwerp van het visitekaartje af door bijvoorbeeld e…ffecten op de afbeelding plakken via het tabblad ‘Afbeelding’ in het infovenster.


7 Groeperen

Toets nu Cmd+A of ga naar ‘Wijzig>Selecteer alles’ om alles in dit document te selecteren. Ga vervolgens naar ‘Orden>Groepeer’ om alle elementen te groeperen.


8 Normaal formaat

Open een nieuw A4-document met een lege paginalay-out sjabloon, zoals bij stap 1. Kopieer en plak het naamkaartje in dit document.


9 Kopieer en plak

Kopieer het naamkaartje en plak het meerdere keren in het A4-document. Gebruik de hulplijnen om ze precies naast elkaar te zetten. Zo hoef je slechts één vel uit te printen voor 8 visitekaartjes.