Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit is de handigste manier om een video te downloaden op je Mac

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties

YouTube, TikTok, Facebook – bijna ieder socialmediaplatform heeft video’s, en soms wil je die ook offline kijken. Maar om een video te downloaden op je Mac, heb je voor bijna elk platform een aparte app nodig. Gelukkig biedt 4K Video Downloader soelaas. Dit hulpprogramma werkt namelijk met zowat ieder platform en is zelfs snel en eenvoudig te gebruiken. Lees hier hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

Video downloaden op je Mac met 4k Video Downloader

De naam zegt het al, maar 4K Video Downloader is een gratis hulpprogramma voor het downloaden van video’s op je Mac (of Windows-pc). De videodownloader is compatibel met vrijwel alle populaire videosites, waaronder YouTube, TikTok, Facebook, Vimeo, Tumblr en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om streams van het populaire platform Twitch te downloaden.

Benieuwd hoe 4K Video Downloader werkt? Hieronder leggen we het stapsgewijs uit. Zo leer je eerst hoe je het hulpprogramma op je Mac zet, en dat hoef je slechts eenmalig te doen. Daarna kun je zoveel video’s downloaden als je zelf wilt. Ook dat leggen we uit!

4K Video Downloader installeren

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Video downloaden Mac

Besloten om 4K Video Downloader te gebruiken? Dan moet je dit programma eerst eenmalig installeren op je Mac. Daarvoor navigeer je niet naar de App Store, maar doorloop je de volgende stappen:

 • Ga via de volgende link https://www.4kdownload.com/-kqgat/nl/video-downloader/ naar de website van 4K Video Downloader.
 • Klik op ‘Ontvang 4K Video Downloader’.
 • Kies het abonnement dat je wilt (hier staat ook een gratis optie) en klik op ‘Ga gratis aan de slag’ of ‘Koop nu’.
 • Doorloop (eventueel) de stappen op het scherm, totdat de download begint.
 • Open je map met downloads, klik op het zojuist gedownloade bestand en volg de stappen op het scherm om de app te installeren.

Als je de stappen goed hebt uitgevoerd, is de app nu toegevoegd aan je Mac. Zo vind je hem onder andere in Launchpad. Zie je hem hier niet staan? Activeer dan Spotlight (Cmd+Spatie) en zoek naar 4K Video Downloader.

Video downloaden Mac

4K Video Downloader

Nu 4K Video Downloader is geïnstalleerd, kun je zoveel video’s downloaden op je Mac als je zelf wilt. Daarvoor doe je het volgende:

 • Open 4K Video Downloader, oftewel de zojuist geïnstalleerde app. Is dit de eerste keer dat je deze app opent? Accepteer dan eerst de gebruikersvoorwaarden.
 • Ga naar de website of app waarvan je een video wilt downloaden. Wij gaan voor een YouTube-filmpje.
 • Kopieer de link naar de betreffende video.
 • Ga terug naar 4K Video Downloader en klik linksboven op ‘Plak Link’.
 • Er verschijnt een nieuw venster waarin je de specificaties van de video bepaalt. Zo kies je onder andere het formaat (MP4 of MKV), de kwaliteit en of je de ondertitels wilt downloaden. Ook bepaal je hier waar de video zo wordt opgeslagen.
 • Tevreden over de instellingen? Klik dan op ‘Download’.

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, begint 4K Video Downloader vanzelf met downloaden. Daarna vind je de video op de plek waar je hem hebt opgeslagen. Hier kun je hem dus offline kijken wanneer je maar wilt.

Nog veel meer functies

4K Video Downloader is vooral fijn door de ondersteuning voor verschillende platformen, maar het hulpprogramma heeft nog veel meer voordelen. Het zit namelijk vol handige functies. De volgende worden uitgelicht op hun website:

 • Privé YouTube-video’s downloaden, evenals privé-afspeellijsten waar je toegang tot hebt.
 • 360 graden video’s downloaden.
 • 3D-video’s downloaden.
 • Laat je zelfgekozen voorkeursinstellingen automatisch toepassen op al je toekomstige downloads, met dank aan de ‘Smart Mode’. Denk hierbij aan de videokwaliteit en het formaat.
 • Heeft je internetprovider bepaalde beperkingen ingesteld? Omzeil dit met de proxy-instellingen in 4K Video Downloader.

4K Video Downloader Premium

De gratis versie van 4K Video Downloader is ideaal, maar fanatieke downloaders lopen vast tegen een aantal beperkingen aan. Zo kun je niet meer dan dertig video’s per dag downloaden. Dit mogen dan maar tien video’s uit dezelfde afspeellijst zijn, en maar vijf van hetzelfde kanaal. Bovendien kun je slechts één video tegelijk downloaden.

Heb je last van deze restricties en wil je meer uit het hulpprogramma halen? Er zijn verschillende abonnementen die je hierbij helpen. Zo heb je de keuze tussen Lite (€ 12,10), Persoonlijk (€ 18,15) en Pro (€ 43,65 – tijdelijk afgeprijsd). Wat deze abonnementen precies inhouden, lees je op de website van 4K Video Downloader.