Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Tip: Zo werken de AirPods Pro knoppen

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Een groot verschil tussen de AirPods Pro en de gewone AirPods is de bedieningsknop van de Pro’s. Achter dit ene knopje, druksensor genaamd, schuilen verschillende opties. Welke? Dat lees je in deze iTip.

Druksensor AirPods Pro

Als je net AirPods Pro hebt gekocht, is het even wennen om de knop op de tast te vinden. Leg je duim en wijsvinger op het steeltje van de AirPod en knijp zachtjes met de wijsvinger. Het hoeft niet hard, het gaat erom dat je op de juiste plek drukt. Heb je de sweet spot gevonden, dan geeft een kort piepje je de bevestiging dat je goed zit. En je hoort direct dat de muziek stopt en weer begint. Naarmate je het knopje vaker gebruikt, zul je merken dat je de slag vanzelf te pakken krijgt.

AirPods Pro knoppen

Eén, twee of drie keer drukken

Om de muziek (of podcast, of welk medium je ook beluistert) te bedienen kun je één, twee of drie keer op de druksensor drukken. Dit hoeft niet bijzonder snel, maar wacht ook geen seconde. Wederom baart oefening hier kunst. En wederom geven vriendelijke piepjes je de bevestiging als je goed zit.

Muziek pauzeren op AirPods Pro


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Druk je één keer, dan pauzeer je de muziek, of start je hem weer. Haal je een AirPod uit, dan pauzeert de muziek automatisch. Doe je hem weer terug in je oor, dan start de muziek doorgaans ook weer, maar dit lukt niet altijd perfect. In dat geval is één keer drukken de oplossing.

Liedje skippen of terug

Druk je twee keer, dan schakel je naar het volgende nummer. Druk je drie keer, dan ga je terug naar het begin van het nummer. Doe je dit direct nog een keer, dan ga je naar het vorige nummer.

Noise cancelling schakelen

Naast een korte druk op de druksensor, kun je hem ook iets langer ingedrukt houden. Hiermee schakel je tussen de verschillende modi van noise cancelling. Houd je de knop langer ingedrukt, dan hoor je eerst het vertrouwde klikje dat je goed zit, daarna geven verschillende piepjes aan in welke modus je zit.

Siri op AirPods Pro

Je kunt de AirPods Pro ook bedienen met Siri – om het volume aan te passen, of een andere Apple Music afspeellijst te starten bijvoorbeeld. Om Siri op te roepen, volstaat de uitroep ‘Hey Siri’. Als je wilt kun je ook instellen dat je met een lange klik op de druksensor Siri activeert – in plaats van noise cancelling dus. Hiervoor tik je in ‘Instellingen>Bluetooth’ op het i’tje achter de AirPods Pro. Tik op ‘Links’ of ‘Rechts’ en kies bovenin ‘Siri’ in plaats van Ruisbeheersing.