Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

iTip: Dit betekenen de piepjes van de AirPods Pro

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
AirPods Pro

Dankzij de noise cancelling en transparantiemodus, stel je de AirPods Pro precies in zoals je ze wilt. Wil je niets van de buitenwereld horen? Noise cancelling. Wil je gesprekken perfect hoorbaar meeluisteren? Transparantie. Schakelen kan via de pods zelf. Maar wat betekenen de piepjes?

Lees verder na de advertentie

Wisselen tussen noise cancelling en transparantie

Er zijn twee manieren om te wisselen tussen noise cancelling en transparantie: via het bedieningspaneel en via door de knop op de steeltjes van de AirPods even ingedrukt te houden. De tweede optie is bij ons de populairste, omdat je je iPhone niet hoeft te pakken. Maar hoe weet je nu welke modus je hebt geactiveerd?

In welke modus zit ik?

Als je geen muziek afspeelt en de AirPods Pro in je oren hebt, is direct duidelijk in welke modus je zit. Je waant je in een oase van rust, of het geluid van buiten komt je extra hard tegenmoet. Maar als je wel muziek op hebt staan, is het niet direct duidelijk. Daarom geven de AirPods een audiosignaal.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Piepjes AirPods Pro

Als je schakelt tussen noise cancelling en transparantiemodus, hoor je één of twee piepjes. Bij één piepje is ruisonderdrukking ingeschakeld, bij twee piepjes zit je in de transparantie. Ezelsbruggetje nodig? Bij één piepje hoor je maar één ding: je muziek. Bij twee piepjes hoor je twee dingen: je muziek en het omgevingsgeluid.

Heb je ingesteld dat je met de zijknop noise cancelling ook uit wilt schakelen, dan schakel je tussen drie modi. Ook de uit-modus geeft één piepje. Dit is een beduidend lagere toon dat bij noise cancelling. Alsof je AirPods Pro teleurgesteld zijn dat je hun belangrijkste functie hebt uitgeschakeld.