Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Van deze Apple Watch-functie krijg je een goed humeur!

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Tijd in daglicht

Voel je je in deze tijd van het jaar soms ook als een egel die toe is aan een winterslaap? Een beetje prikkelbaar, zeg maar? Misschien heb je eenvoudigweg wat meer tijd in daglicht nodig – en je Apple Watch helpt je daar bij.

Lees verder na de advertentie

Waarom we daglicht nodig hebben

In het donker vertrekken we naar kantoor. In de pauze slaan we de lunchwandeling over, want het stortregent weer eens. Tegen de tijd dat je naar huis gaat, is de zon weer verdwenen. Zo rijgen de sombere dagen zich aaneen. Krijg je wel genoeg daglicht? Een volwassene doet er goed aan om minimaal 20 minuten daglicht per etmaal te pakken. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Je humeur kikker ervan op. Zonlicht stimuleert de aanmaak van serotonine, een neurotransmitter die gevoelens van geluk en welzijn bevordert. Het helpt stress te verminderen, angstgevoelens te verzachten en zelfs depressieve symptomen te verlichten. Mensen die regelmatig tijd doorbrengen in daglicht voelen zich vaak energieker en positiever.
  • Daglicht is een belangrijke bron van vitamine D. Wanneer onze huid wordt blootgesteld aan zonlicht, maakt het lichaam vitamine D aan. Deze vitamine speelt een cruciale rol bij de opname van calcium, wat essentieel is voor sterke botten en tanden en een gezond immuunsysteem.
  • Daglicht is goed voor je ogen. Als je binnen zit, focus je je waarschijnlijk op iets wat dichtbij je is. Dat is vermoeiend. Ga naar buiten zodat je ogen ontspannen en voorkom vermoeide ogen. Daglicht draagt bovendien bij aan het reguleren van je biologische klok.

Zo check je of je voldoende tijd in daglicht krijgt

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dagelijks heb je dus een portie van 20 minuten daglicht nodig en de kans is groot dat je daar in deze tijd van het jaar niet aan komt. Met een Apple Watch Series 6 of een nieuwer model kun je het goed monitoren – die heeft namelijk een daglichtsensor. De bijbehorende statistiekjes vind je hier:

Tijd in daglicht
  • Open de app Gezondheid op je iPhone.
  • Tik rechtsonder op ‘Gegevens’. Via de zoekbalk kom je er supersnel: vul hier ‘Tijd in daglicht in’. Óf doe het volgende:
  • Tik op ‘Geestelijk welzijn’.
  • Tik op ‘Tijd in daglicht’.
  • Bekijk jouw resultaten. Via de balk bovenin wissel je tussen dag, week, maand, halfjaar en jaar.

Meer van dit soort tips ontdekken? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!