Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Tabbladen verwijderen Safari: zo doe je dat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tabbladen verwijderen Safari

Met Safari op je iPhone kun je moeiteloos door verschillende websites bladeren met behulp van tabbladen. Maar soms kan het zijn dat je tabbladen wilt sluiten om wat meer ruimte te creëren of om gewoon wat op te ruimen. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om tabbladen te verwijderen in Safari op je iPhone.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks tips voor je iPhone lezen? Meld je aan voor onze nieuwbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Tabbladen verwijderen Safari

tab verwijderen safari
1

Een voor een

Tik op de twee elkaar overlappende vierkantjes. Je krijgt dan een overzicht met voorvertoningen van alle openstaande tabs. Tik op de kruisjes rechtsboven in de voorvertoning om deze één voor één af te sluiten.

Alle tabbladen verwijderen
2

Alle tabbladen verwijderen

Meteen korte metten maken met alle openstaande tabbladen? Houd de twee elkaar overlappende vierkantjes ingedrukt en tik dan op ‘Sluit alle [aantal] tabbladen.

tabbladen automatisch verwijderen
3

Automatisch opruimen

Je kunt een wildgroei aan tabs ook voorkomen door ze op gezette tijden automatisch te verwijderen. Ga naar ‘Instellingen>Safari>Sluit tabbladen’. Hier geef je de frequentie aan.

Tabbladen op andere apparaten verwijderen
4

Tabbladen op andere apparaten sluiten

Wist je dat je vanaf je iPhone ook tabbladen op je Mac of iPad kunt sluiten (of andersom)? Je vindt ze op je Startpagina – houd langer vast en je krijgt de optie tot verwijderen. Zie je dit niet? Tik onderaan op de Startpagina eerst op ‘Wijzig’ en vink ‘iCloud-tabbladen’ aan.

Spijt van een gesloten tab?

kooptip

Ben je iets te snel geweest met het sluiten van een tabblad? En ben je nu belangrijke informatie kwijt? Geen stress: je kunt eenvoudig tabbladen herstellen. Lees er meer over in ons artikel over tabbladen herstellen in Safari.

Hoeveel tabs kun je open hebben in Safari?

Te veel: 500. Maar tegenwoordig kun je ook tabgroepen aanmaken, bijvoorbeeld voor werk, privé en studie. En dan kun je in iedere groep weer 500 tabs openen. Hoeveel tabgroepen je kunt openen? Dat hebben we maar niet uitgeprobeerd.