Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zo zeg je vaarwel tegen je Spotify (Premium) account

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Spotify opzeggen

Van plan om je Spotify Premium-abonnement op te zeggen? Of wil je zelfs je volledige Spotify-account verwijderen? Hieronder leer je wat je moet doen: zo kun je Spotify opzeggen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de handigste en leukste tips voor je Apple-apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Spotify opzeggen

Spotify is misschien wel de populairste muziekstreamingdienst van het moment, maar er zijn genoeg redenen om tóch te kiezen voor Spotify opzeggen. Misschien vind je de abonnementskosten te hoog worden, of je deelt inmiddels een account samen met een ander. Of je hebt een andere muziekdienst ontdekt die je voorkeur heeft – Apple Music bijvoorbeeld.

kooptip

Ben je Spotify beu, dan heb je twee opties: Spotify Premium opzeggen, of je volledige Spotify-account verwijderen. De een is wat drastischer dan de ander, maar beide opties voer je gemakkelijk uit. Hieronder ontdek je stap voor stap hoe ze werken.

Spotify Premium opzeggen

Spotify opzeggen

Wil je je Spotify-abonnement opzeggen? Daarvoor doorloop je de volgende stappen:

  • Ga naar spotify.com/account.
  • Log in met je account.
  • Klik op ‘Je abonnement’.
  • Kies ‘Abonnement wijzigen’.
  • Klik bij ‘Spotify annuleren’ op ‘Premium annuleren’.

Nadat je de stappen hebt doorlopen, is je Spotify Premium-abonnement officieel opgezegd. Dit gebeurt niet direct: je hebt nog toegang tot je abonnement tot de volgende factuurdatum. Daarna blijft je account gewoon bestaan, maar kun je alleen de gratis versie van Spotify gebruiken.

Lukt het niet om Spotify Premium te verwijderen? Mogelijk is je abonnement gekoppeld aan een partnerbedrijf van de dienst. Denk hierbij aan je telefoon- of internetprovider. In dat geval staat dit bij ‘Je abonnement’, onder het kopje ‘Betaling’. Daar zie je ook meteen met wie je contact moet opnemen.

Spotify account verwijderen: wil je dat wel?

Misschien wil je niet (alleen) Spotify Premium opzeggen, maar je hele Spotify account verwijderen. Denk daar eerst goed over na: ga je een Spotify account verwijderen, dan verlies je permanent toegang tot je muziekbibliotheek. Alle afspeellijsten, nummers, artiesten en albums die je hebt opgebouwd verdwijnen dus als sneeuw voor de zon.

Wil je Spotify verwijderen in ruil voor een andere muziekdienst, bijvoorbeeld Apple Music? In dat geval is het verstandig om eerst je muziekbibliotheek over te zetten voordat je je Spotify-account verwijdert. Dat kan handmatig, maar het werkt sneller met een dienst als Soundiiz. Op de volgende pagina leer je er alles over: zo wissel je snel van muziekdienst.

Spotify verwijderen

Spotify opzeggen

Weet je het zeker, ga je Spotify verwijderen? Zo neem je afscheid:

  • Ga naar de volgende webpagina van Spotify.
  • Log in met je account.
  • Klik op ‘Mijn account sluiten en mijn gegevens verwijderen’.
  • Volg de stappen op het scherm om het proces af te ronden.
  • Mogelijk ontvang je een email waarin je het verwijderen van je account moet bevestigen. Hiervoor heb je 24 uur.

Het account is nu gesloten, maar nog niet helemaal verwijderd. Spotify geeft je namelijk nog zeven dagen de tijd om je account opnieuw te activeren. Dit doe je via de mail die je zojuist hebt ontvangen: daarin vind je een link waarmee je het account opnieuw activeert, en je dus weer toegang krijgt tot je muziekbibliotheek. Overigens kun je veertien dagen na het sluiten van je account hetzelfde mailadres gebruiken voor een nieuw account.