Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Afspeellijsten overzetten – zo wissel je snel van muziekdienst

Afspeellijsten overzetten
Download:
N.v.t.

Apple Music, Spotify, Tidal, Deezer – het aanbod muziekdiensten is momenteel uitgebreider dan ooit tevoren. Daarom heb je er vast wel eens aan gedacht om je huidige app te vervangen door een andere. Maar dan wil je wel je afspeellijsten overzetten. Wij laten je zien hoe!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wisselen van muziekdienst

Misschien wil je van muziekdienst wisselen omdat je iets nieuws wilt proberen of omdat je juist een speciale functie heel interessant vindt (al ooit van Dolby Atmos gehoord?). Toch is overstappen makkelijker gezegd dan gedaan: het grote probleem is dat je al je muziek verliest als je van dienst wisselt. Gelukkig hoeft dit niet het geval te zijn, want er is een manier waarop je al je nummers, albums, artiesten, en afspeellijsten kunt overzetten naar een andere app. En nee, niet door dit handmatig te doen. 

Verplaats je muziekbibliotheek met Soundiiz

Het grootste voordeel aan het automatisch overzetten van je afspeellijsten, is dat je je hele muziekbibliotheek niet opnieuw van de grond op hoeft te bouwen. Daarom wil je direct je hele bibliotheek (of een selectie hiervan) overplaatsen van de ene naar de andere muziekdienst. Dit zou je uiteraard handmatig kunnen doen, maar wij stellen je voor aan een web-app die al het vuile werk voor je doet: Soundiiz.

Soundiiz is een website die speciaal ontworpen is om al je muziek van de ene naar de andere muziekdienst te verplaatsen. Daarnaast heb je zelf in handen of je je hele bibliotheek wilt overzetten of slechts een selectie hiervan. Ook is het handig dat de website het vermeldt wanneer de muziek die je wilt verplaatsen toevallig niet op de andere muziekdienst staat. Hierdoor ben je precies op de hoogte van wat wel of niet is verplaatst. En het beste: de website is compatibel met bijna vijftig verschillende muziekdiensten, dus je weet vrijwel zeker dat de jouwe er ook tussen zit.

Aan de slag

Het overzetten van je muziek is vrij eenvoudig, maar je moet eerst wat voorwerk doen. Dit gaat als volgt:

  1. Ga naar de website van Soundiiz.
  2. Tik op ‘Start now’ en maak een account aan of log in met een van je bestaande social media-accounts. Wij zijn in dit geval ingelogd met een Spotify-account.

Nu is het tijd om de muziekdiensten toe te voegen. Oftewel: het account van je huidige muziekdienst en het account van de muziekdienst waar je naar wilt verhuizen. Dit betekent dus dat je het account voor de nieuwe muziekdienst moet maken vóórdat je al je nummers overzet.

Zo voeg je muziekdiensten toe aan je Soundiiz-account:

  1. Tik linksboven in de hoek op het icoontje met de drie horizontale lijnen om het menu te activeren. Overigens zie je dit menu op je Mac al meteen staan.
  2. In de linkerkolom staan nu alle muziekdiensten die Soundiiz aanbiedt op een rij. Hiermee voeg je alle diensten die je wilt toe aan de website. Dit doe je door per dienst op ‘Connect’ te tikken en steeds in te loggen met je account.
  3. Ga weer terug naar je muziekbibliotheek in Soundiiz.

Afspeellijsten overzetten – dit is hoe het werkt

Nadat je je voorwerk hebt afgerond, is het tijd om je muziek van de ene naar de andere muziekdienst te verplaatsen. Dit doe je zo:

  1. Selecteer eerst alle muziek die je wilt verplaatsen. Dit doe je door per nummer, artiest, album, of afspeellijst het rechtse vakje aan te vinken. Let op: selecteer alleen de muziek van de muziekdienst die je niet meer wilt gebruiken.
  2. Tik vervolgens op de drie grijze bolletjes die naast de nummers, artiesten, albums, of afspeellijsten staan.
  3. Tik hier op ‘Add to library on’.
  4. Kies de muziekdienst waar je je muziek naar wilt verplaatsen.

Nadat je deze stappen hebt gevolgd, vind je je muziek in de bibliotheek van het account van je gekozen muziekdienst. Nu kun je dus zelfs met je nieuwe muziekdienst genieten van je oude, geliefde nummers!