Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo bespaar je voortaan data met Spotify (plus 2 andere fijne nieuwe functies)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Spotify iPhone X


Lees verder na de advertentie

Spotify is constant bezig met het verbeteren van de app en de laatste tijd zijn er daarom weer wat handige nieuwe instellingen bij gekomen. In eerste instantie zie je ze misschien over het hoofd, maar ze zijn echt de moeite waard. Dit zijn drie nieuwe verborgen functies in Spotify!

1. Spotify dataverbruik verminderen

Spotify dataverbruik verminderen

Stream je veel muziek, dan kan het zomaar gebeuren dat je je databundel opeens voor een groot deel verbruikt hebt. Muziek thuis downloaden voor offline gebruik is een optie om te besparen, maar nu kun je uit voorzorg ook de functie Data Saver instellen. Daarmee is de kwaliteit van de audio weliswaar  iets minder, maar je verbruikt wel tot 75 procent minder data. De functie werd in april al aangekondigd door Spotify en is inmiddels voor iedereen beschikbaar. Je Spotify dataverbruik minderen? Inschakelen doe je via ‘Bibliotheek>Instellingen (het tandwiel rechtsboven)>Data Saver’.

2. Spotify cache legen

Spotify cache legen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nieuw is ook de optie waarmee je de cache van Spotify kunt legen. Vroeger gooide je daarmee ook al je gedownloade afspeellijsten in een keer weg, maar nu hoef je het kind niet meer met het badwater weg te gooien. Zo maak je dus opslagruimte vrij, zonder je muziek kwijt te raken. Ideaal als je niet al te veel ruimte hebt op je iPhone. Ook deze functie vind je in de Instellingen, onder ‘Opslag’.

3. Audionormalisatie

audionormalisatie

Je kent het vast: je hebt net een gevoelig en zacht liedje beluisterd, en het volgende liedje gaat zó hard dat je trommelvliezen er bijkans van knappen. Snel verminder je het volume – of je trekt van schrik de dopjes uit je oren. Om de volumeverschillen binnen de perken te houden, is er nu de functie Audionormalisatie. Hierdoor klinken de nummers ongeveer even hard. De functie wordt beetje bij beetje uitgerold. Als je hem al hebt, dan vind je hem via ‘Instellingen>Afspelen>Audionormalisatie inschakelen’.