Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

5x zo helpt Siri je in de keuken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Cookie monster iPhone


Lees verder na de advertentie

In de keuken kun je altijd wel wat hulp gebruiken, want vaak kom je handen tekort. Het maakt niet uit of je een beginnende thuiskok bent of een sterrenkok. Hulp komt uit onverwachte hoek: spraakassistent Siri op de iPhone kent zowaar enkele trucjes die goed van pas komen in de keuken.

Vooraf: ‘Hé, Siri’ activeren

Als je Siri in de keuken gebruikt, is het handig als je hem met een spraakcommando op kunt roepen. Dan hoef niet terwijl je een hete pan draagt of met je handen vol met deeg ook nog je iPhone te bedienen. Je roept gewoon ‘Hé, Siri’ en de assistent op je iPhone ontwaakt. Werkt dit bij jou nog niet? Stel het dan eerst in via ‘Instellingen>Siri en zoeken>Luister naar “Hé, Siri”’. Vervolgens kun je Siri gebruiken in de keuken!

1. Gebruik je iPhone als kookwekker

Siri kookwekker

Het perfecte eitje koken? Pasta die mooi ‘al dente’ is? Dan komt het nogal nauw met de timing! Vraag Siri daarom om een timer te zetten.

2. Rekenwonder


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Siri omrekenen

Kokkerellen is soms net wiskunde. Gelukkig helpt Siri je om het een en ander om te rekenen.

3. Maak een boodschappenlijstje

Siri boodschappenlijstje

Is de olijfolie bijna op? Of heb je net het laatste beetje melk opgedronken? Zet het meteen op je boodschappenlijstje, zodat je de volgende keer niets misgrijpt.

4. Toch iets vergeten?

Siri bericht

Ben je iets essentieels vergeten en is een van je huisgenoten toevallig onderweg? Vraag hem dan gewoon om het ingrediënt alsnog mee te nemen. Vraag Siri om een bericht te sturen, spreek je boodschap in en je avondeten is gered.

5. En mocht het dan toch echt mislukt zijn …

Siri restaurants

iPhone vakantietips rondom Eten en drinken

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.