Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Shazam herkent nu muziek in TikTok, Facebook en meer – zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Shazam muziek in apps


Lees verder na de advertentie

Shazam heeft deze week een handige update gekregen. Apple’s app om muziek mee te herkennen, kan vanaf nu ook uit de voeten met liedjes die je in andere apps hoort. Denk aan TikTok, Instagram en YouTube. Je kunt de Shazam-app gratis downloaden in de App Store.

Shazam muziek in apps

Shazam herkent liedjes in apps

Toen Shazam een jaar of twintig gelden van start ging, was het idee dat je er muziek op de radio of televisie mee identificeerde. Houd je telefoon voor de luidspreker, en Shazam doet zijn werk: liedjes worden binnen enkele seconden herkend. Tegenwoordig zul je nieuwe onbekende nummers misschien vooral ontdekken via social media. Maar wat nu als de muziek die je wilt identificeren wordt afgespeeld op hetzelfde apparaat als waar je Shazam gebruikt?

Dat kon tot nu toe niet, maar daar is nu met deze update verandering in gekomen, zo zegt Apple bij de beschrijving in de App Store: ‘Je kunt nummers nu identificeren in apps als TikTok, Instagram en YouTube. Open Shazam, tik op de blauwe knop en ga terug naar de app die je gebruikte.’


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Je ziet nu een oranje microfoontje bovenaan in het scherm, dat maakt duidelijk dat de Shazam-app meeluistert. En na een paar seconden zie je een melding over het scherm vliegen met daarin de titel en de artiest. Een tik daarop brengt je weer naar de Shazam-app, waar je meer achtergronden krijgt over de track.

Nog eenvoudiger: via het Bedieningspaneel

muziekherkenning iPhone shazam

Een mooie update dus, maar eigenlijk is er een veel betere methode waarmee dit al een tijdje mogelijk is. De iPhone heeft sinds enkele jaren de optie Muziekherkenning, en die is helemaal gebaseerd op Shazam. Hierbij zet je de Shazam-knop voor het herkennen van liedjes in het Bedieningspaneel.

Het voordeel hiervan is dat je de app waarin je zit niet eens hoeft te verlaten. Open gewoon het Bedieningspaneel vanuit iedere mogelijke app. Sterker nog: je hoeft de Shazam-app niet eens op je iPhone te hebben, want de functionaliteit is ingebouwd in iOS. Hoe deze ‘ingebouwde Shazam’ precies werkt, lees je in ons artikel Muziekherkenning iPhone: zet Shazam in het bedieningspaneel.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!