Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

8 tips voor de mooiste portretfoto’s met je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
portretmodus iPhone


Lees verder na de advertentie

Met de portretmodus van de iPhones schiet je schitterende portretfoto’s. Zeker als je bij het fotograferen aandacht schenkt aan de belichting, compositie en instellingen, vang je het onderwerp in een prachtig plaatje. Met deze tips schiet je de mooiste iPhone portretfoto’s.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone portretfoto maken

De portretmodus van de iPhone is aanwezig bij de iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, XR, iPhone XS (Max), iPhone 11 (Pro en Pro Max), iPhone SE (2de generatie), iPhone 12 mini en iPhone 12 (Pro en Pro Max). Bij de iPhone XR werkt die overigens alleen bij mensen – niet bij je huisdier of objecten.

1. Portretmodus iPhone

portretmodus iPhone


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het maken van portretfoto’s kan bij een iPhone met twee of drie camera-lenzen, of een iPhone XR. Veeg in Camera naar links om de modus in te stellen op ‘Portret’.

2. Zoek en vind

portretmodus iPhone

Ga voor een interessant onderwerp, zoals je partner of huisdier. Zoek ook naar een mooie en eenvoudige achtergrond, met zo min mogelijk afleidende elementen.

3. Het mooiste licht

portretmodus iPhone

Binnen is het mooi om je model bij een raam te plaatsen, voor natuurlijk licht. Buitenshuis maak je de fraaiste foto’s in het zogeheten gouden uur, het eerste en laatste uur zonlicht op de dag.

4. Positioneren

portretmodus

Positioneer je in de buurt van het onderwerp: ga niet verder weg staan dan 2,5 meter. Experimenteer ook met verschillende perspectieven door bijvoorbeeld te knielen – of simpelweg helemaal plat op de grond te liggen.

5. Regel van derden

portretmodus regel van derden

Een foto wordt interessanter met de regel van derden. Schakel het raster in via ‘Instellingen>Camera’ en plaats het onderwerp niet in het midden, maar op één van de vier snijpunten.

 

6. Effecten

portretmodus iPhone

Veeg ‘Natuurlijk licht’ naar links en experimenteer met de verschillende effecten. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof je de foto met studiolicht geschoten hebt. Je kunt dit ook achteraf toepassen.

7. Net een SLR

portretmodus iPhone

Vanaf de iPhone XS (Max) en iPhone XR kun je tijdens het maken van de foto al spelen met de scherptediepte. Tik rechtsboven op het f-icoon en veeg de regelaar naar links of rechts.

8. Vereeuwig het moment

portretmodus iPhone

Tik op de ogen om hierop te scherpstellen. Hoe scherper de ogen, hoe krachtiger de portretfoto. Probeer ook de iPhone zo stil mogelijk vast te houden.