Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Plusminus teken (±) typen op je iPhone of Mac

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
plusminus teken typen

Is een bepaald getal een schatting, dan zetten we daar vaak het plusminus teken (±) voor. Maar hoe kun je het plusminus teken typen op je iPhone of Mac? Binnen ± 2 minuten weet je het.

Lees verder na de advertentie

Plusminus (±)

Plusminus is in het dagelijks spraakgebruik een synoniem voor termen als ongeveer, circa en om en nabij. Vaak wordt dit niet voluit geschreven, maar gebruiken we daar het plusminus-teken voor: ±. Zo geef je aan dat de nieuwe iPhone een batterijduur van ± 20 uur heeft.

Plusminus teken typen op de Mac

Op de Mac is het typen van het plusminus teken snel gedaan, want er bestaat een speciale toetsencombinatie voor:

kooptip

  1. Houd de Option– en Shift-toets tegelijk ingedrukt.
  2. Druk nu ook rechtsboven op je toetsenbord het symbool = (het gelijkteken) in.

Wil je tips ontvangen om alles uit je Mac te halen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Door de drie toetsen Option, Shift en = tegelijk in te toetsen, typ je dus het plusminus teken. Lukt dit vanwege de een of andere reden niet, dan is er nog een andere manier.

  1. Toets Ctrl+Cmd+Spatie om het emoji-venster te openen en klik op de knop rechtsboven om naar de tekenweergave te gaan.
  2. Klik op de tab ‘Wiskundige symbolen’.
  3. Selecteer het plusminus-teken.

Plusminus teken typen op de iPhone

Op de iPhone heeft het toetsenbord geen toets voor het plusminus teken. Verschillende speciale tekens roep je op door een van de cijfers langer in te drukken (zo krijg je bij de 0 het graden teken), maar het plusminus teken zit daar niet bij.

Er zit dus niets anders op dan de omslachtige methode: kopieer het ±-teken van deze pagina en plak hem in de app waar je hem wenst.

Verwacht je het plusmin teken vaker nodig te hebben, dan is het handig om een tekstvervanging in te stellen. Ga naar Ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Tekstvervanging’. Via het plusje voeg je een nieuwe vervanging toe. Kies als ‘Zin’ het plusminus teken en als trefwoord iets als ‘plusmin’. Typ je voortaan ‘plusmin’, dan verandert iOS dat in een ±.