Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
tips iOS

Wat betekent de oranje of groene stip van je iPhone?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone oranje groene stip

Veel iPhone-gebruikers vragen zich af waarom er rechtsboven soms een oranje of groene stip verschijnt. Dat is geen bug: het gekleurde bolletje waarschuwt dat de camera of microfoon van je iPhone wordt gebruikt.

Lees verder na de advertentie

Oranje of groene stip in iOS

Apple geeft veel om de privacy van de gebruiker en de stip is ook bedoeld om je privacy te beschermen. Maakt een iOS-app gebruik van de camera of microfoon, dan zie je in de statusbalk of Dynamic Island een groene of oranje stip. Dit betekenen ze:

  • Groene stip: een iOS-app maakt gebruik van de camera van je iPhone.
  • Oranje stip: een iOS-app maakt gebruik van de microfoon van je iPhone.

Elke keer dat je de groene stip ziet, betekent dit dus dat de camera van je iPhone wordt gebruikt. Die zie je bijvoorbeeld als je de camera activeert om een selfie te schieten, of wanneer je videogesprekken voert. De oranje stip verschijnt onder meer bij het sturen van een spraakbericht, of een conversatie met Siri.

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wil je meer van dit soort iPhone-tips, waardoor je alles uit je iPhone haalt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Behalve de poster met iPhone tips & trucs ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.

Welke app is het?

Zie je een oranje of groene stip, maar heb je geen idee welke app dit veroorzaakt? Haal dan het Bedieningspaneel tevoorschijn. Bovenaan in het scherm geeft je iPhone aan welke app (recentelijk) gebruik heeft gemaakt van je camera of microfoon.

Met de functie wil Apple voorkomen dat apps zonder dat je het weet op de achtergrond de iPhone-camera of microfoon gebruiken. Onder meer Facebook heeft zich hier in het verleden schuldig aan gemaakt. Is er geen bolletje, dan weet je zeker dat apps niet stiekem gesprekken of beelden opnemen.