Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Mail ordenen op Mac in slimme postbus

Auteur: iCreate
0 reacties
Mail slimme postbus


Lees verder na de advertentie

Is het ook zo’n chaos in jouw mailbox en moet je om de zoveel tijd handmatig alle mailtjes in mappen plaatsen? Het programma Mail op de Mac kan je een handje helpen. Door een slimme postbus aan te maken worden berichten automatisch gefilterd.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 63.

Slimme postbus instellen in Mail

Een slimme postbus is een map waarin alle mailtjes komen te staan die voldoen aan door jou opgestelde voorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld opgeven dat alle berichten van bepaalde afzenders verzameld worden. Je mailtjes worden niet verplaatst of gekopieerd; het enige wat een slimme postbus doet is een verzameling van mailtjes tonen. Let wel op, want dat betekent ook dat je mail weg is wanneer je het verwijdert uit een slimme postbus.

In deze workshop maken we een slimme postbus waarin we e-mails van specifieke afzenders willen tonen.

1 Nieuwe slimme postbus


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Mail slimme postbusOm alle berichten van bepaalde afzenders in een slimme postbus te filteren, moet je er eerst een aanmaken. Klik hiervoor linksonder in Mail op het plusje en kies ‘Nieuwe slimme postbus’.


2 Naam van slimme postbus

Mail naam slimme postbusEr verschijnt een nieuw venster, waarin je de voorwaarden voor de slimme postbus naar je wensen kunt instellen. Geef om te beginnen de postbus een naam.


3 Alle of een of meer voorwaarden

Mail voorwaardenKies in de tweede regel van het venster of de mails die in de slimme postbus verschijnen moeten voldoen, aan ‘alle’ of slechts ‘één of meer’ voorwaarden.

4 Voorwaarde instellen

Mail voorwaardenStel vervolgens een voorwaarde in om ervoor te zorgen dat bepaalde e-mails een slimme postbus worden verzameld. Kies allereerst in het linker uitklapmenu voor ‘Geadresseerde’.


5 Filteren op domein

Mail filterenWij willen alle mails van een bepaald domein verzamelen in de map. Kies daarvoor in het tweede uitklapmenu voor ‘eindigt op’, zodat de mailadressen met hetzelfde uiteinde gefilterd worden.


6 Regel invoeren

Mail regelsTyp daarna in het derde vak het domeingedeelte van de e-mailadressen, dus vanaf het apenstaartje. Je eerste regel is klaar, om de tweede toe te voegen, klik je op het plusje achter deze voorwaarde.

7 Extra voorwaarde

Mail voorwaardenStel op dezelfde manier naar keuze een tweede voorwaarde in. Omdat we bij stap 2 voor ‘alle’ hebben gekozen, verschijnen dus alleen mails die aan beide voorwaarden voldoen in onze nieuwe postbus.


8 Prullenmand en Verstuurd tonen

Mail slimme postbus prullenmand verstuurdOmdat een slimme postbus geen mails verplaatst maar alleen een selectie weergeeft, kun je ook de inhoud van de mappen Prullenmand en Verstuurd tonen in een slimme potbus. Gebruik hiervoor de vakken onderin.


9 Slimme postbus gebruiken

Mail slimme postbus gebruikenKlik op ‘OK’ en je slimme postbus verschijnt links in de postbuslijst. Ctrl-klik erop om de voorwaarden te wijzigen; de inhoud van de map zal direct veranderen.