Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Geef belangrijke berichten in Mail voor iOS kleur met vlaggen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Mail markeren iPhone


Lees verder na de advertentie

Je inbox staat vol met e-mailberichten die je vooral wilt bewaren. De e-tickets van een concert. De reserveringsbevestiging van je hotel. Die nieuwsbrief met die ene geniale iPhone-tip. De datumprikker voor Pasen. Een probleem is echter de haast oneindige stroom van minder belangrijke e-mailberichten, waardoor je ze kwijtraakt. Met een hulpmiddel van de Mail-app valt daar iets aan te doen: Markeren.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor ons nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Mail markeren iPhone

Met de functie Markeren organiseer je je inbox met gekleurde vlaggen, een functie die geïntroduceerd werd in iOS 13.  Zo wordt het gemakkelijk om belangrijke e-mails terug te vinden en te herkennen.

1. Open de Mail-app


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Open de Mail-app. Een snelle manier om een mail een vlag te geven, is door hem naar links te vegen en op ‘Markeer’ te tikken. Een kleur kiezen kan hierbij niet: het mailbericht krijgt een oranje vlag.

2. Extra opties

Om een specifieke tint te kiezen, moet je de mail eerst openen. Tik daarna rechtsonder op de pijl. Er tovert zich een menu tevoorschijn met allerlei opties. Tik op ‘Markeer’.

3. Verander de kleur

De mail krijgt weer een oranje vlag, maar je kunt nu ook kiezen voor een van de zes andere kleuropties. Kies voor de kleur rood en tik op het kruis en ‘Inkomend’ om terug te gaan.

4. Dringend

Markeer alle dringende e-mails met een rode vlag. De standaardkleur heb je in de vorige stap veranderd naar rood, dus het naar links vegen van een e-mail en op ‘Markeer’ tikken is voldoende.

5. Veel vlaggen

Als je veel vlaggen wilt uitdelen, werkt het sneller om rechtsboven op ‘Wijzig’ te tikken en meerdere mails te selecteren. Kies linksonder tweemaal voor ‘Markeer’ en ze hebben de vlag.

6. Andere vlaggen

Markeer ook andere type e-mailberichten. Geef bijvoorbeeld mails met belangrijke e-tickets een gele vlag, of markeer berichten die leuk zijn om te bewaren met een groene kleur.

7. Eigen map

Een gemarkeerde mail blijft in ‘Inkomend’ staan, maar Mail verzamelt ze ook in een aparte map. Klik linksboven op ‘Postbussen’ en ga naar de map ‘Gemarkeerd’ om ze in één lijst te zien.