Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

9 handige widgets voor het Berichtencentrum van je Mac

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De meeste Mac-gebruikers halen het Berichtencentrum van macOS tevoorschijn om meldingen te bekijken. Zo zie je in één overzicht je ongelezen mails, WhatsAppjes, notificaties en meer. Maar er is nog een andere reden om op die knop in de rechterbovenhoek te klikken: het Vandaag-tabblad. Hier verzamelen zich de widgets. Dit zijn kleine blokken met nuttige informatie van een app.

Standaard vind je er alleen widgets van Apple, maar er is meer: dit zijn de handigste Mac-widgets voor in het Berichtencentrum. Om ze te installeren, download je de bijbehorende app eerst in de Mac App Store. Daarna kun je de widget toevoegen in het Vandaag-tabblad van het Berichten-centrum, waar je op ‘Wijzig’ klikt.

1. Verjaardagen

Mac Widgets berichtencentrum

Met ‘Birthdays – Widget for upcoming birthdays’ zie je in één oogwenk voor wie je binnenkort een cadeautje moet regelen. Open de app en importeer je contacten via ‘Data’ in het menu linksboven.


kooptip

[product birthdays-widget-for-upcoming-birthdays open]

2. Batterij-info

Mac Widgets berichtencentrum

Hoe lang houdt je MacBook het uit als je zonder stroom zit? Het is een van de handige batterijstatistieken die ‘Battery Monitor: Health, Info’ weergeeft. klik op ‘i’ om te kiezen welke informatie je wilt zien.

[product battery-monitor-health-info open]

3. Bitcoin-koers

Mac Widgets berichtencentrum

Loop je de hele dag de koers van de Bitcoin te checken? Dan mag de‘Bitcoin Ticker Widget’ niet in je Berichtencentrum ontbreken. De koers is dan ook te zien in de menubalk bovenin.

[product bitcoin-ticker-widget open]

4. Aftellen

Mac Widgets berichtencentrum

Het is altijd leuk om af te tellen naar leuke gebeurtenissen en ‘Countdowns’ telt met je mee. De app is gratis, maar je betaalt € 1,09 om af te tellen naar momenten die over meer dan dertig dagen plaatsvinden.

[product countdowns open]

5. Ontspanning

Mac Widgets berichtencentrum

Voor een korte break tussen het werken door is er ‘2048 Tile!’. Door met de tegels te schuiven (gebruik de pijltjestoetsen), moet je proberen bij het getal 2048 uit te komen. Verslavend!

[product 2048-tile open]

6. Muziek bedienen

Mac Widgets berichtencentrum

Zien welk liedje er op dit moment afgespeeld wordt? Apple Music of Spotify openen hoeft niet, met de widget van ‘MiniPlay for Spotify & iTunes’ weet je het en heb je de mediaspeler binnen handbereik.

[product miniplay-for-spotify-itunes open]

7. Werkgeheugen

Mac Widgets berichtencentrum

Is je Mac opeens erg traag, of ontzettend aan het blazen? Met de widget van ‘Memory Diag’ zie je onder meer welke programma’s veel werkgeheugen in beslag nemen. Misschien kun je die beter afsluiten.

[product memory-diag open]

8. Andere resolutie

Mac Widgets berichtencentrum

Als je bij het scherm van je Mac of een externe monitor vaak wisselt van resolutie – -bijvoorbeeld voor het spelen van games – laat ‘EasyRes’ je dit snel doen via een icoontje in het menu, of de widget.

[product easyres open]

9. To-do-lijst

Mac Widgets berichtencentrum

De app Herinneringen is oké (zeker straks in Catalina) maar het populaire ‘Wunderlist: To-do List & Tasks’ is een uitgebreider programma voor takenlijstjes. De widget laat de huidige taken zien.

[product wunderlist-to-do-list-tasks open]

Meer van dit soort tips lees je in iCreate: