Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Zelf digitale kerstkaart maken met foto

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Wil je op de valreep toch nog kerstkaarten versturen? Of zijn je kaartjes al lang de deur uit, maar ben je nog iemand vergeten? Geen probleem: mail gewoon een kaartje! Een digitale kerstkaart maken is met het programma Foto’s op de Mac zo gepiept. Wij laten je zien hoe het werkt. Voor het kaartje in dit artikel gebruikten we de kerst-wallpaper die we je onlangs cadeau deden. Maar het werkt natuurlijk met iedere foto of afbeelding, dus kies een winters tafereeltje uit!

1. Digitale kerstkaart maken met Foto’s

Kerstkaart maken op de Mac

Open op de Mac het programma Foto’s. Klik op het plusje en kies Kaart in het menu. Eerst selecteer je het soort kaart, daarna het design dat je wilt via het menu met categorieën boven in het venster.

2. Aanpassen

kerstkart-maken-stap2


kooptip

Klik op de knop ‘Opties’ onderin om de lay-outopties tevoorschijn te halen. Hier kun je de lay-out aanpassen, evenals de primaire kleur van het design.

3. Toevoegen en bewerken

kerstkart-maken-stap3

Voeg nu je foto(’s) uit je bibliotheek toe (via de knop ‘Voeg foto’s toe’ rechtsonder) en bewerk de tekst aan de binnen- of achterkant van de kaart. Als je tevreden bent, Ctrl-klik je op de kaart om er een een pdf van maken. Die kun je vervolgens mailen!