Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iTip: Live je locatie delen met WhatsApp

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp live locatie delen


Lees verder na de advertentie

In WhatsApp is het nu mogelijk om live je locatie met iemand te delen. WhatsApp kondigde de nieuwe optie aan op zijn blog: ‘Of je nu met vrienden afspreekt, jouw geliefden laat weten dat je veilig bent of jouw reis deelt; live locatie is een simpele en veilige manier om mensen te laten weten waar je bent.’

WhatsApp live locatie delen

Om gebruik te kunnen maken van de functie, moet je de meest recente versie van WhatsApp hebben. Om je locatie te delen, doorloop je de volgende stappen:

WhatsApp live locatie delen

  • Open een chat waarin je je locatie wilt delen en tik linksonder op de plus-knop.
  • Tik op ‘Locatie’.
  • Tik op ‘Live locatie delen’.
  • Geef aan hoe lang je je locatie wilt delen en tik op het vliegtuigje.

Je kunt kiezen om je locatie een kwartier, een uur of acht uur te delen. De functie werkt overigens ook in groepschats: als meerdere groepsleden hun locatie delen, zie je ze stuk voor stuk op dezelfde kaart verschijnen.

Stoppen met het delen van je locatie


kooptip

Wil je het delen van je locatie eerder stoppen, dan kan dat op ieder moment. Je kunt in de betreffende chat op ‘Stop met delen’ tikken. Of kijk via ‘Instellingen>Account>Privacy>Live locaties’ in welke chats je je locatie allemaal gedeeld heb, en beëindig dit daar dan met één druk op de knop.

WhatsApp meldt dat de functie end-to-end encryptie heeft, zodat alleen de ontvanger weet waar je uithangt. Niemand anders heeft toegang tot de gegevens, ook WhatsApp niet.

Geen unieke functie

Deze nieuwe functie van WhatsApp is overigens niet uniek. Op de iPhone heb je Apple’s app Zoek mijn vrienden waarmee je je vrienden kunt volgen. En heb je Delen met Gezin ingeschakeld, dan kun je ook zien waar je gezinsleden uithangen. Het grote voordeel van WhatsApp is dat het op verschillende platformen werkt, zodat je ook kunt zien waar mensen met een Android-toestel zijn. Vorige week kreeg ook messenger-app Telegram een soortgelijke functie, maar die dienst heeft veel minder gebruikers dan WhatsApp.

Lees ook Deze iOS 11-functie moet je absoluut even zien (SOS-noodmelding)