Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo verander je een website in een Mac-app

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
website in een Mac app


Lees verder na de advertentie

Zijn er websites die je ontzettend vaak bezoekt, maar die geen Mac-app hebben? Dan maak je hem toch zelf! Met de app Fluid tover je een website met een paar klikken om in een macOS-app.

Website in een Mac app

Door een website te veranderen in een macOS-app, hoef je niet steeds Safari te openen om deze te bezoeken. Bovendien kun je hem in je Dock plaatsen, staat hij tussen de apps in Launchpad en open je de website snel via Spotlight.

Wil je meer van dit soort Mac-tips zoals hieronder? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1. Installeren


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

website als Mac app

Met de gratis app Fluid verander je een website in een Mac app. Ga naar de website van Fluid en druk op de Free Download-knop. Sleep de app vervolgens vanuit de map Downloads naar Programma’s.

2 Eerste app

website als Mac app

Open de gedownloade app. Meteen kun je beginnen met het maken van de eerste Mac-app. In het bovenste venster plak je de url van de website. Daaronder vul je de naam van de app in.

3. App-icoon

website als Mac app

Fluid maakt zelf een app-icoon aan, maar dat is soms erg pixelig. Om het mooi te maken, importeer je via het onderste venster een eigen icoon. Zorg dat de beeldverhouding van het icoon vierkant is.

4. Nu de rest nog

website in Mac app

Klik op ‘Create’ en de app is gemaakt. Druk op ‘OK’ en ga eventueel verder met je andere favoriete websites.

5. Finder

website Mac app

Open Finder en ga naar de locatie waar je de ‘programma’s’ hebt opgeslagen. Selecteer de bestanden en sleep ze naar de map Apps. De apps duiken nu ook meteen op in Launchpad.

6. Openen

website als Mac app

Open een van je gemaakte apps. Net als bij andere Mac-apps kun je dit doen via Spotlight (Cmd+spatie) of Launchpad. Via Voorkeuren (Cmd+,) kun je nog allerlei andere opties in- of uitschakelen. Het is niet mogelijk om de app schermvullend te maken, je hebt dan de betaalde versie nodig. Jammer, maar gelukkig valt de prijs van 5 dollar (zo’n 4 euro) mee.