Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Zo sluit je een voordelig Apple Music gezinsabonnement af

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Music


Lees verder na de advertentie

Zijn er meerdere gezinsleden die oren hebben naar een abonnement op Apple Music? Voor € 14,99 per maand hebben niet alleen jij, maar ook je partner en je kinderen toegang tot de vrijwel onbeperkte bibliotheek met muziek. Zo stel je een Apple Music gezinsabonnement in.

Apple Music gezinsabonnement

Het abonneren op een gezinsabonnement van Apple Music doe je als volgt:

  1. Stel Delen met gezin in. Met dit gratis onderdeel van iOS kun je allerlei aankopen delen, zoals dus Apple Music.
  2. Ga naar Instellingen, tik boven op je naam en kies ‘Delen met gezin’.
  3. Tik onderin op ‘Apple Music’. Kies ‘Ga naar Apple Music, selecteer ‘Gezin’ en abonneer je op Apple Music. Let op: als je niet kunt beginnen met een proefversie, lees dan onder het kopje ‘Proefversie’ hoe je dit wél kunt doen.

Alle leden van Delen met gezin krijgen nu toegang tot Apple Music. Eventueel kun je als gezinshoofd nog meer leden toevoegen. Dit mogen er maximaal vijf zijn.


kooptip

Voor alle gezinsleden werkt Apple Music overigens hetzelfde als bij een individueel abonnement. Iedereen kan dus zijn eigen afspeel- en favorietenlijsten maken en elk gezinslid krijgt zijn of haar eigen persoonlijke aanbevelingen. Spieken naar guilty pleasures is er niet bij, dat blijft afgeschermd.

Proefversie

Heb je ooit een (gratis) abonnement van Apple Music gehad? Er is vast een gezinslid dat nog nooit Apple Music heeft geactiveerd. Stel het gezinsabonnement via zijn of haar apparaat in, de eerste drie maanden zijn dan gratis!