Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van


Lees verder na de advertentie

Het dock op de Mac staat standaard onder in het scherm, maar je kunt het ook naar de linker- of of rechterkant verplaatsen. Persoonlijk heb ik het dock het liefst aan de linkerkant van mijn scherm staan. Vanwaar die voorkeur? Het voelt opgeruimder en ik denk dat ik dan minder muiskilometers maak. Maar dat is verder nergens op gebaseerd.

Positie van het dock aanpassen

Voor iCreate maak ik regelmatig screenshots die voor iedereen duidelijk herkenbaar moeten zijn, en dan is het handiger als het dock keurig op zijn vertrouwde plek onderin staat. Nu kun je de positie op het scherm aanpassen via ‘Systeemvoorkeuren>Dock’. Of je Ctrl-klikt op een lege plek op het dock en geeft via ‘Positie op het scherm’ aan waar het geplaatst moet worden. Maar er is een snellere manier.

Het dock verslepen

Ergens op je dock staat een subtiel scheidingsstreepje (gewoonlijk tussen de de Systeemvoorkeuren en de downloadstapel). Beweeg je hier met je muis overheen, dan verandert je cursor in een pijl met twee uiteindes. Klik hierop terwijl je de shift-knop vasthoudt, en versleep het dock naar de gewenste plek op het scherm. Klaar!

Dock verplaatsen


kooptip

Meer handige tips voor het dock? Lees dan onze Tips en trucs voor het Dock in OS X.