Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Samen naar Spotify luisteren met een groepssessie

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Spotify groepssessie


Lees verder na de advertentie

Spotify heeft deze week weer een nieuwe functie uitgebracht. Abonnees van Spotify Premium kunnen voortaan samen met vrienden muziek beluisteren via Spotify Groepssessie.

Spotify Groepssessie

Met Spotify Groepssessie wordt het mogelijk om samen met vrienden tegelijkertijd naar dezelfde muziek te luisteren. Het aantal deelnemers is vooralsnog onbeperkt. Iedereen die je toegang geeft tot een groepssessie, kan de afspeellijst aanvullen en de muziek bedienen. De functie is beschikbaar voor premium abonnees die de nieuwste versie van de app op hun iPhone of iPad gebruiken – op de Mac werkt het nog niet.

Spotify groepssessie

Maar hoe activeer je het?

  • Speel een liedje af in Spotify.
  • Tik linksonder op het Connect-icoon (het scherm met de luidspreker).
  • Onder ‘Een groepssessie starten’ staat een code. Laat deze scannen door je vrienden of familie. Zij doorlopen hiervoor dezelfde stappen, en tikken onder de code op ‘Scannen om deel te nemen’.


kooptip

Je luistert nu realtime naar dezelfde muziek. Voeg je een nummer toe, dan gebeurt dat bij de ander ook. Hetzelfde als je pauzeert of een nummer helemaal overslaat. Ben je er klaar mee, dan tik je onder de button met de code op ‘Sessie beëindigen’. Al met lijkt het een beetje op Netflix Party wat momenteel ook razendpopulair is.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!