Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Zo kijk je het Nederlandse Netflix in het buitenland

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
filmsstreamen


Lees verder na de advertentie

Kun jij niet meer zonder Netflix en ben je altijd wel zin in een goede binge-sessie? Dan wil je waarschijnlijk tijdens een reisje naar het buitenland ook gewoon je favoriete serie verder kijken. Staat die serie net niet in het Netflix-aanbod van het land waar je bent? Met deze tip kun je tóch alle films en series van de Nederlandse Netflix kijken.

filmsstreamen

Geoblokkades omzeilen

Sommige programma’s en films zijn vanwege uitzendrechten niet te bekijken buiten Nederland. Er zit in dat geval een geoblokkade op die films en series, waardoor ze niet beschikbaar zijn op andere locaties.

Maar die blokkades zijn te omzeilen. Om dat te kunnen, is het van belang dat Netflix jou ziet als een Nederlandse gebruiker van de streamingdienst. Dat doe je door je virtuele locatie aan te passen naar een plek in Nederland. Wil je dat voor elkaar krijgen, dan gebruik je een VPN.

Kies zelf je virtuele locatie


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zo’n Virtual Private Network werkt als volgt: je maakt verbinding met een externe server. Er zijn wereldwijd heel veel verschillende servers bij VPN-aanbieders en je kunt op die manier zelf de locatie kiezen waarmee je wilt verbinden.

Wil je in het buitenland het Nederlandse aanbod van Netflix ontvangen? Denk er in zo’n situatie aan dat het belangrijk is dat je via een Nederlandse server het internet op gaat. Datzelfde geldt overigens ook als je juist graag het Amerikaanse aanbod van Netflix wil bekijken: dan verbind je met een server op een locatie in de Verenigde Staten.

VPN-verbinding inschakelen op je iPad of iPhone

Om een VPN-verbinding in te kunnen schakelen, heb je een aantal dingen nodig. Zo moet je verbonden zijn met internet, een VPN-abonnement hebben én is het nodig om je de VPN in te stellen op je iPad of iPhone. Dat kan met een app, maar ook via de instellingen van je iOS-apparaat. Laatstgenoemde werkt wel een stuk omslachtiger.

Er zijn veel verschillende aanbieders met een VPN abonnement beschikbaar, dus het is handig dat je je daar eerst even in verdiept. Als je eenmaal een VPN aanbieder hebt gekozen, kun je alle benodigde gegevens invoeren en inloggen bij jouw VPN op je iPad. Je VPN is nu klaar om verbinding te maken. En dat betekent: altijd en overal je favoriete series verder kijken, ook op vakantie in het buitenland!