Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Voorkom dat iPhone-apps je exacte locatie weten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apps locatie delen


Lees verder na de advertentie

Sinds iOS 14 heeft de iPhone er een belangrijke privacy-functie bij die bijna niemand kent. Het is nu mogelijk om een veel minder nauwkeurige locatie te delen met apps. Zo kunnen apps niet zien in welke straat je precies bent en wordt het moeilijker om je te volgen.

Apps locatie delen

Minder nauwkeurige locatie delen met apps

Veel apps vragen om toegang tot je locatie. Bijvoorbeeld om de weersvoorspelling voor jouw regio te tonen, of het plaatselijke nieuws voor te schotelen. Maar is het daarvoor nodig dat ze exact weten waar je bent, tot op de straatsteen nauwkeurig? Meestal niet.

Op de iPhone kun je sinds iOS 14 ervoor kiezen om een minder precieze locatie te delen. Zo doe je dat:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Privacy>Locatievoorzieningen’.
  • Tik op een app en zet het schuifje ‘Exacte locatie’ op grijs.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Je iPhone geeft nu een geschatte locatie door, die slechts tot op een paar kilometer nauwkeurig is. Hierbij gaat het om een cirkelvormige diameter. Ergens in die cirkel bevindt zich de locatie van de gebruiker, maar die is niet altijd precies in het midden.

Meer privacy

Omdat de gegevens een paar keer per uur opnieuw worden berekend, wordt het voor een app erg moeilijk om de locatie van een gebruiker te volgen. Deze iOS 14-functie geeft je dus een stuk meer privacy.

Bij vrijwel de meeste apps die toegang mogen hebben tot je locatie, is het zinvol om deze optie te activeren. Navigatie-apps als Apple Kaarten en Google Maps hebben vanzelfsprekend wél de precieze locatie nodig om goed te kunnen functioneren.

Locatie niet meer delen

Voor nog meer privacy kun je er ook voor kiezen om apps alleen toegang te geven tot je gps als je de app opent:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Privacy>Locatievoorzieningen’.
  • Tik op een app en kies ‘Bij gebruik van app’.