Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo stel je een liedje in als wekker op je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone wekker

Het is misschien wel je grootste vijand: het vervelende wekker-geluid dat je elke ochtend abrupt uit je slaap haalt. Maar wist je dat je ook je favoriete liedje kunt instellen als wekker? Dan word je toch een stuk vrolijker wakker!

Lees verder na de advertentie

Liedje als wekker

Liedje als wekker op iPhone

Om een liedje in te stellen als wekker, moet je een abonnement hebben (gehad) op Apple Music. De favoriete nummers die je hebt gedownload kun je dan instellen als wekker. Zo kun je een liedje als wekker instellen op de iPhone:

  1. Open de Klok-app van je iPhone.
  2. Tik op het tabblad ‘Wekker’.
  3. Druk rechtsboven op de plus-knop.
  4. Stel een tijd in en kies voor ‘Geluid’.
  5. Tik op ‘Kies een nummer’.
  6. Navigeer naar een nummer uit je bibliotheek en duw op de plus-knop.

kooptip

Het liedje verschijnt nu aangevinkt onder ‘Nummers’. Daarna kies je voor ‘Vorige>Bewaar’ om de wekker toe te voegen.

Wil je meer van dit soort iPhone-tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

In plaats van een liedje kun je ook ervoor kiezen om een andere beltoon als wekker in te stellen. Ga daarvoor naar het tabblad ‘Wekker’, klik op de plus-knop en kies voor ‘Geluid’. Selecteer onder ‘Beltonen’ een melodietje en je hoort direct wat er wordt afgespeeld. Via de optie ‘Trillen’ pas je de manier van trillen aan.

Geen Apple Music?

Heb je geen abonnement op Apple Music? Dan kun je op je iPhone alsnog een zelfgekozen nummer instellen als geluid van je wekker. In dat geval tik je bij de vorige stappen niet op ‘Kies een nummer’, maar op ‘Tone Store’. Je wordt nu doorgestuurd naar de iTunes Store (ken je hem nog?), waarin je geluiden kunt kopen om vervolgens als wekker te gebruiken. In de meeste gevallen kosten ze € 0,99, soms € 1,29.

De keuze is alleen niet zo reuze als bij Apple Music: in de catalogus van de streamingdienst vind je vrijwel elk denkbaar nummer, terwijl de iTunes Store slechts een kleine selectie aan bekende nummers heeft. Die komen bijna allemaal uit de tijd voor Apple Music, toen iTunes nog volop gebruikt werd.

Spotify liedje als wekker op de iPhone

Met de standaard wekker-app van je iPhone is het dus alleen mogelijk om nummers van Apple Music te kiezen. Gebruik je een andere muziekdienst, dan moet je een externe app downloaden om je favoriete muziek te selecteren als wekker. De meest toegankelijke optie voor Spotify is dan Music Alarm Clock Pro. Een Premium-abonnement op de muziekdienst is met deze app niet eens nodig, de gratis versie werkt ook!

Helaas is er wel een nadeel: om deze alarm-app te gebruiken, moet je een eenmalig bedrag van € 2,99 betalen. In ruil daarvoor kun je elk nummer en iedere playlist instellen voor het geluid van je wekker. Zo word je niet meer wakker met het geblèr van luide tonen, wél met je lievelingsmuziek.