Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: Laat Siri je WhatsApp-berichten voorlezen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Siri


Lees verder na de advertentie

Het was al mogelijk om via Siri berichten op WhatsApp te versturen, maar nu leest de virtuele vriend ook je ongelezen WhatsApp-berichten voor. Het handsfree WhatsAppen is geboren.

WhatsApp-berichten voorlezen

Whatsapp-berichten voorlezen

Sinds de laatste WhatsApp-versie beschikt de populaire berichtendienst over de nieuwe Siri-functie. Siri kan Whatsapp-berichten voorlezen die nog niet geopend zijn. Zo kun je nu een bericht ontvangen én beantwoorden zonder dat je daarbij je iPhone aanraakt.

Om gebruik te kunnen maken van deze functie heb je een iPhone nodig met iOS 10.0 en versie 2.17.20 van WhatsApp. Vervolgens moet je Siri toestemming geven om WhatsApp te gebruiken. Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Open de app Instellingen
  2. Tik op Siri
  3. Tik op Appondersteuning
  4. Activeer WhatsApp


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Vraag Siri nu je ongelezen berichten voor te lezen: ‘Hey Siri, lees mijn laatste WhatsApp-bericht voor.’ Hierbij spreekt Siri zelfs de emoji’s hardop uit. Na het voorlezen vraagt Siri of je op het appje wil reageren. Bevestig dit door simpelweg ‘ja’ te zeggen en spreek een bericht in.

Whatsapp-bericht voorlezen

De nieuwe functionaliteit lijkt vooral ideaal voor mensen die broodnodig iets op WhatsApp moeten lezen of versturen, maar aan het autorijden zijn. Ook is het nuttig voor mensen voor wie het moeilijk is om berichten op een iPhone te typen.

Whatsapp-bericht voorlezen

Contactinformatie

Met de Whatsapp-update heeft de pagina ‘Contactinformatie’ ook een opfrisbeurt gekregen. De profielfoto staat hier nu in het groot weergegeven en is een soort omslagfoto geworden. Je kunt de update gratis downloaden in de App Store.