Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Meldingen op je iPhone (of iPad) verbergen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Meldingen verbergen iPhone scan


Lees verder na de advertentie

Nieuwsgierige vrienden of familieleden die graag op je iPhone naar je WhatsApp-berichtjes spieken, iedereen heeft ze wel. Helaas hebben ze hier niet eens een code voor nodig: je iPhone is zo ingesteld, dat de inhoud van je meldingen (deels) zichtbaar is wanneer hij nog niet ontgrendeld is. Gelukkig ben je iedereen een stap voor door deze voorvertoningen van de meldingen op je iPhone (of iPad) te verbergen. Zo werkt het.

Meldingen verbergen iPhone scan

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meldingen verbergen op je iPhone

Je kunt de voorvertoningen van de meldingen op je iPhone (of iPad) naar je eigen hand zetten. Het is vooral fijn om de inhoud ervan te verbergen, zodat niemand stiekem naar je berichtjes staart. Dit werkt als volgt:

 • Open ‘Instellingen’ op je iPhone (of iPad).
 • Ga naar ‘Berichtgeving’.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Meldingen verbergen 1

 • Tik op ‘Toon voorvertoning’.

Meldingen verbergen 2

 • In het huidige venster bepaal je tot op welke hoogte de voorvertoningen van je meldingen zichtbaar zijn. Je vinkt hier een van de volgende drie opties aan:
  • Met ‘Altijd’ wordt de inhoud van je meldingen volledig weergegeven, ook op je toegangsscherm. Deze optie staat automatisch aangevinkt.
  • Door ‘Nooit’ te selecteren, zie je de inhoud van je meldingen nooit in de voorvertoningen staan. Ook niet als je het toegangsscherm ontgrendelt.
  • In deze workshop gaan we voor ‘Indien ontgrendeld’. Hiermee zie je via je toegangsscherm nog steeds dat je een melding hebt en van wie hij afkomstig is, maar de inhoud blijft onzichtbaar. Dit wordt dan vervangen door het woordje ‘Melding’. Ontgrendel je het scherm, dan zie je de inhoud wel.

Meldingen verbergen 3

 • Tik op ‘Vorige’ en keer terug naar je thuisscherm.

‘Indien ontgrendeld’ is wat ons betreft de beste optie: je vergroot je privacy terwijl je zelf naar je berichtjes kunt spieken. Want de volgende keer dat je een melding op je iPhone ontvangt, toont hij alleen de voorvertoning van de inhoud wanneer je het scherm ontgrendelt. Nu nog ervoor zorgen dat niemand je wachtwoord raadt!

Veelgemaakte fouten

Er zijn eindeloos veel verborgen functies op je iPhone. Dus waarschijnlijk is het verbergen van de inhoud van je meldingen slechts één van de opties die je tot nu toe over het hoofd hebt gezien. En dit is zonde. Ontdek daarom 8 dingen die jij verkeerd doet met je iPhone, inclusief het verbergen van je meldingen.