Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Zo weiger je een groepsgesprek in WhatsApp

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
whatsapp


Lees verder na de advertentie

Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan is er goed nieuws: voortaan kun je voorkomen dat je ongevraagd in een groepsgesprek belandt. WhatsApp rolt de functie vandaag uit, zo meldt de ontwikkelaar.

WhatsApp Storing

Groepsgesprek WhatsApp weigeren

Waarschijnlijk ben je verwikkeld in te veel groepsgesprekken. Je familie, schoonfamilie, collega’s, het regelen van een cadeau, een buurtpreventie-groep … alles en iedereen heeft een afzonderlijke chat. En het worden er steeds meer, want je komt erin zonder dat iemand je toestemming nodig heeft.

Met een nieuwe functie maakt WhatsApp daar nu een eind aan. De functie wordt vanaf vandaag (woensdag 4 april) uitgerold en het kan een paar dagen duren voordat je hem in WhatsApp vindt. Zo ga je dan te werk:

  • Open WhatsApp en tik rechtsonder op ‘Instellingen’.
  • Tik op ‘Account>Privacy>Groepen’.
  • Kies voor ‘Niemand’.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Niet meer ongevraagd in WhatsApp groep

Vanaf nu kom je niet zomaar in een groepsgesprek terecht. Wanneer iemand je wilt toevoegen, ontvang je een melding. Hierin wordt je gevraagd of je wilt deelnemen aan het groepsgesprek. Weiger je dit, dan krijgt niemand in het groepsgesprek daar melding van. Je hebt overigens 72 uur de tijd om de uitnodiging te accepteren; daarna verloopt het verzoek en kun je niet meer deelnemen, tenzij je een nieuwe uitnodiging ontvangt.

De functie volgt na een groeiend aantal WhatsApp-gebruikers die last hebben van spam. Bijvoorbeeld in India, waar politieke organisaties op grote schaal personen toevoegen aan WhatsApp-groepen om propaganda te verspreiden.

Bron: VentureBeat