Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Krijg deze handige Goedemorgen-melding ’s morgens op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Goedemorgen iPhone


Lees verder na de advertentie

Wat doe je ’s ochtends als eerste? De kans is groot dat je meteen na het wakker worden je iPhone of iPad checkt. Die wenst je dan goedemorgen en laat je een kort weerbericht zien – tenminste, als je het juiste schuifje hebt omgezet. Want gek genoeg is deze functie niet standaard op je iPhone. Hoe krijg je deze widget dan op je telefoon of tablet?

Goedemorgen iPhone

Niet Storen & Bedtijd

Om ’s ochtends bij het opstaan de bovenstaande melding te krijgen op je iPhone, moet je in de nacht uren plannen waarin je niet gestoord wilt worden. En niet alleen dat: je moet vervolgens ook nog de functie Bedtijd aanzetten. Bedtijd?

Bedtijd gaat nog een stapje verder dan Niet storen. Bij het gewone Niet storen, gaat je iPhone niet piepen en trillen zodra er een melding binnen komt. Maar pak je je iPhone midden in de nacht op, dan zie je alsnog alle meldingen op het vergrendelscherm (en kun je het vast niet nalaten om die te lezen). Met Bedtijd geactiveerd, blijven de meldingen ook verborgen tot de volgende ochtend. Bovendien blijft het scherm gedimd. En als klap op de vuurpijl, verschijnt ’s ochtends dus de Goedemorgen-wens op je scherm.

Goedemorgen iOS 12

  • Open de Instellingen en tik op Niet storen.
  • Zet de groene schakelaar achter ‘Gepland’ op groen.
  • Stel de uren in waarin je niet gestoord wilt worden.
  • Zet ook de schakelaar achter ‘Dim toegangsscherm’ op groen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nu wenst je iPhone je ’s ochtends een goedemorgen!

Op de iPhone is hierbij nog één ding belangrijk: zorg ervoor dat je Apple’s eigen weer-app op je iPhone hebt staan. De kans is groot dat je die gewoon hebt, maar misschien heb je hem ooit verwijderd omdat je liever een andere weer-app gebruikt. In dat geval kun de de Weer-app opnieuw downloaden. Geef de Weer-app ook toestemming om altijd je locatie te volgen via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen.’ Voor de iPad is dit allemaal niet relevant.

Meer van dit soort tips? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!