Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Geluidseffect bij volumewijzigingen

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Volume Mac

Vroeger waren de geluidseffecten veel prominenter aanwezig op de Mac. We denken nostalgisch terug aan de tijd dat iedereen in de omgeving hoorde dat we onze Mac opstartte. Al was dat in een rustige bibliotheek of volle collegezaal ook niet alles. En wat te denken van die vrolijke plopjes als je het volume wijzigde? Het geluidseffect is wat veranderd en klinkt nu meer als een woodblock, maar je kunt nog steeds een geluid afspelen bij volumewijzigingen.

Geluid bij volumewijzigingen


Lees verder na de advertentie

geluidseffect volume

Via ‘Systeemvoorkeuren>Geluid>Geluidseffecten’ kom je bij de optie om het wijzigen van het volume op de Mac gepaard te laten gaan met een geluidseffect. Over het algemeen hebben wij deze functie uitgeschakeld, het geluidseffect leidt alleen maar af als je muziek aan het luisteren bent en het volume aanpast.

Wil je echter vanuit stilte een liedje of een video starten, dan kan het geen kwaad om even te checken hoe hard het volume staat. Het geluidseffect is in dit geval wel handig, want alleen de visuele weergave zegt niet alles. Hier is een gemakkelijk trucje voor: houd Shift ingedrukt terwijl je het volume wijzigt en je hoort er een geluid bij. Heb je de toon wel standaard aan staan, dan hoor je deze juist niet zodra je Shift ingedrukt houdt.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt