Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iTip: Foto’s verkleinen met Voorvertoning

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Dit is alweer de vierendertigste nuttige iTip op donderdag. Deze week gaan foto’s en afbeeldingen verkleinen met Voorvertoning, zodat we ze op internet kunnen gebruiken.

Resolutie

Deze iTip is één van mijn persoonlijke favorieten, want op icreatemagazine.nl kunnen we niet zonder. Veel van de plaatjes op onze website zijn exact 640 pixels breed. Dit betekent dat foto’s en afbeeldingen tot de pixel nauwkeurig verkleind moeten worden. Adobe’s Photoshop draait zijn hand hier niet voor om, maar hoeveel Apple-gebruikers zullen dit kostbare softwarepakket op hun Mac hebben staan? Weinig. Daarom vertrouwen we gewoon op Voorvertoning, die applicatie staat tenminste op elke Mac.

Foto verkleinen Voorvertoning

Foto’s verkleinen Voorvertoning

  • Open een foto met Voorvertoning en klik op ‘Extra’s>Pas grootte aan…’.
  • Gebruik het uitklapmenu om ‘cm’ te verruilen voor ‘pixels’. Nu kun je de gewenste breedte invullen, wij gaan voor 640 pixels. De bijbehorende hoogte wordt direct doorberekend.
  • Wil je eerst een selectie maken, voordat je de grootte van het plaatje gaat aanpassen? Open de foto met Voorvertoning en gebruik de muis om een selectie te maken. Snij het kader uit met Cmd+K.

Veel plezier met deze tip(s) en tot de volgende iTip.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt