Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Documenten scannen met je iPhone of iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Documenten scannen iPhone


Lees verder na de advertentie

Ook zonder het bakbeest op kantoor is het mogelijk om documenten te scannen. De optie zit goed verstopt, maar Apple heeft in iOS een functie ingebouwd waardoor het ook uitstekend met een iPhone kan. In deze iTip lees je hoe het documenten scannen met een iPhone of iPad werkt.

Documenten scannen iPhone

Documenten scannen iPhone

Sinds iOS 13 en iPadOS 13 is het scannen van afbeeldingen en documenten erg eenvoudig geworden. Dit doe je met de relatief nieuwe Bestanden-app die standaard op je iPhone of iPad staat. Dit moet je doen om iets te scannen:

  • Open de Bestanden-app.
  • Tik op het tabblad ‘Bladeren’.
  • Tik rechtsboven op het icoon met drie puntjes.
  • Kies ‘Scan documenten’.

De camera van de iPhone wordt nu geactiveerd; deze richt je op het document dat je wilt scannen. Probeer je iPhone er zo recht mogelijk boven te houden, houd hem zo stil mogelijk vast en zorg dat het document volledig in beeld is.


kooptip

Wanneer de camera het document herkent, wordt het met een blauw kader bedekt. Houd je iPhone nog even stil en de scan wordt automatisch gemaakt. Eventueel kun je ook zelf op de opname-knop tikken om de scan te maken.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Aanpassen

Wanneer de scan gemaakt is, kun je deze nog aanpassen door linksonder op de miniatuur te tikken. Tik linksonder op het Bijsnijden-icoon en versleep de cirkels bij een hoek om de scan aan te passen. Via het filter-icoon kun je ook een filter toepassen en bijvoorbeeld zorgen dat het document helemaal in het zwart-wit is. Verder is het mogelijk om het document te roteren. Klaar? Tik op ‘Gereed’ linksboven.

Om het document vervolgens op te slaan, kies je rechtsonder op ‘Bewaar’. Daarna bepaal je waar je het document wilt bewaren. Dat kan bijvoorbeeld in iCloud Drive. Zo heb je ook meteen op je Mac of andere Apple-apparaten toegang tot het document.