Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Zo leen je je iPhone veilig uit aan je kinderen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Begeleide toegang kinderen


Lees verder na de advertentie

Leen je je iPhone wel eens uit aan je kinderen, bijvoorbeeld zodat ze een spelletje kunnen spelen of een video bekijken? Dan wil je niet dat ze per ongeluk uit de app gaan en wat instellingen wijzigen. Of erger nog: een onbedoeld telefoontje naar de baas. Gelukkig is er een manier om dat te voorkomen, door een iPhone-app te vergrendelen.

Begeleide toegang kinderen

Veilig je iPhone uitlenen

Als je je iPhone geeft aan een kind, dan wil je liever niet dat ze de volledige controle hebben over je toestel. Perfect zou het zijn als ze alleen de app kunnen gebruiken die op dat moment is geopend. Dat er geen meldingen verschijnen waarop kan worden getikt. Dat het alleen met een door jou ingestelde code mogelijk is om uit de app te gaan.

En zo’n functie is er! Om er gebruik van te maken, moet je eerst eenmalig de functie ‘Begeleide toegang’ activeren. Dan kun je een iPhone app vergrendelen. Je vindt het in de Instellingen-app. Zo stel je het in:

  • Open de Instellingen-app en tik op ‘Toegankelijkheid’.
  • Scrol helemaal naar beneden en kies voor ‘Begeleide toegang’. Zet de schakelaar hierachter op groen.
  • Kies ‘Toegangscode-instellingen’ en voer een code voor deze functie in. Eventueel kun je ook Face ID of Touch ID activeren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Begeleide toegang is geactiveerd. Open nu een app die je kind mag gebruiken. Bij een iPhone X of nieuwer tik je drie keer snel achter elkaar op de zijknop om begeleide toegang te starten. Bij een oudere iPhone gebruik je de thuisknop. Druk daarna op ‘Start’.

Begeleide toegang

Als begeleide toegang is ingeschakeld, is het voor het kind niet mogelijk om de app te verlaten. Bovendien komen er geen meldingen binnen. Wil je begeleide toegang stoppen? Druk dan nogmaals drie keer achter elkaar op de zijknop of thuisknop, voer de code in en kies voor ‘Stop’. Als je Face ID of Touch ID hebt ingeschakeld, dan druk je twee keer op de knop.